Óriásmonitor és mobil gépek a Samsung European Forumról

A Samsung European Forum alkalmával rengeteg új termékkel rukkolt elő a dél-koreai gyártó, melyek elsősorban a mobil piacot fogják elárasztani, ám egy különleges, hat kijelzőt tartalmazó monitor személyében az AMD Eyefinity néven ismert elgondolását is felhasználják.

Hirdetés

Az MD230 névre keresztelt megjelenítő hat darab, 1920x1080 pixeles felbontású kijelzőt alkalmaz két sorban elrendezve. A rendkívül méretes termék 23 colos képernyői VA panelt használnak, ennek megfelelően 178 fokos betekintési szögekkel rendelkeznek, ehhez pedig 300 cd/m²-es fényerő és 150 000:1 dinamikus kontrasztarány társul. A válaszidő szürkéből szürkébe történő váltás esetén 8 ms lesz. A készülék kijelzőnként maximum 40 wattot fogyaszt, míg készenléti állapotban alig 1 wattos energiaigénnyel rendelkezik.

Samsung MD230
Samsung MD230 [+]

A DVI, D-Sub és DisplayPort bemenetekkel felszerelt monitor a márciusban megjelenő Radeon HD 5870 Eyefinity Edition kártyával lesz megfelelően használható, ugyanis az AMD kínálatában ez lesz az egyetlen modell, amelyik támogatja a hat kijelző meghajtását. A Samsung MD230 várhatóan a következő hónapban kerül az üzletekbe, az árazásról még nem döntött a vállalat, de 3000 dolláros árcéduláról pletykálnak a kereskedők.

A notebookok piacán a Samsung a P580 jelzésű üzleti géppel jelentkezik, mely az Intel Calpella platformjára épül. A 15,6 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező, szélesvásznú kijelzőt alkalmazó mobil masinába Intel Core i3-330M, i3-350M, i5-430M és i5-520M processzor választható, a rendszermemória mérete pedig 2, 3 vagy 4 GB lehet. A grafikus alrendszer szerepét a DirectX 10.1-es API-val kompatibilis, GeForce GT 330M névre keresztelt MXM modul tölti be 1 GB-os, GDDR3 szabványú fedélzeti memória társaságában. Természetesen az NVIDIA Optimus technológiát is támogatja a rendszer, így a kevésbé erőforrásigényes programok futtatása esetén az Intel HD Graphics jelzésű IGP-je dolgozik a feladatokon. Az adattárolásról egy 500 GB-os merevlemez gondoskodik.

Samsung P580
Samsung P580

A hálózati kommunikáció a Gigabit Ethernet, a Bluetooth és a 802.11b/g szabványú Wi-Fi modul használatával valósítható meg (opcionálisan n-es is kérhető bele), a kiegészítők pedig négy darab USB 2.0-s és egy eSATA portra köthetők. A 371 x 256 x 30-35 mm-es, 2,5 kg-os notebookra a vállalat Windows 7 Professional operációs rendszert telepít. A termék várhatóan tavasszal kerül forgalomba, az árakról azonban hallgat a Samsung, de a többi üzleti modellhez hasonlóan várhatóan nem lesz olcsó gépezet.

Samsung NB30
Samsung NB30

A Samsung NB30-ról már korábban közöltünk információkat, ám képeket sajnos nem lehetett találni a készülékről. A Samsung hivatalosan csak most jelentette be a meglehetősen érdekes, gumiborítású netbookot, mely mérsékelten strapabíró kialakítással rendelkezik. Ahogy azt korábban már megírtuk, a termék 10,1 hüvelykes, LED-es háttérvilágítással rendelkező kijelzőre épül, melynek natív felbontása 1024x600 pixel. Az érintőképernyős kivitelben is kérhető, 1,2 kg-os gépezet belsejében az 1,66 GHz-es órajelen ketyegő, egymagos Intel Atom N450 processzor dolgozik. A központi lapkában található egy DDR2-es memóriavezérlő, amihez 1 GB kapacitású rendszermemória kapcsolódik, továbbá az integrált grafikus mag is itt helyezkedik el. Ez utóbbi szerepét a DirectX 9-es API-val kompatibilis GMA 3150 fogja betölteni. Az adatokat egy 160 GB-os merevlemez tárolja.

Samsung NB30
Samsung NB30

A netbook természetesen képes Wi-Fi és 10/100-as Ethernet kapcsolatot létesíteni, továbbá három USB 2.0-s portot és egy kártyaolvasót is tartalmaz. A Samsung szerint az előtelepített Windows 7 Starter Edition operációs rendszerrel érkező gépezet akár a 11 órás működésre is képes lehet egy feltöltéssel. A megjelenése márciusban esedékes, a fogyasztói ára pedig 380-400 dollár lesz.

Az e-könyvek piacán is frissít a vállalat, a nemrég bemutatott, SNE-60 jelzésű modell mellé érkezik a 10 hüvelykes kijelzővel rendelkező verzió. Az E101 névre keresztelt megoldás 825x1200 képpontos felbontással rendelkezik, továbbá a termékhez jár egy érintőceruza, ami a navigálást segíti, sőt a felhasználó közvetlenül a képernyőre is írhat. A készülék az ePub, a TXT és a PDF formátumot támogatja, valamint rendelkezik hangszóróval, jack csatlakozóval, USB porttal és Wi-Fi modullal.

Samsung E101
Samsung E101

A 2 GB memóriával felszerelt Samsung E101 tavasszal kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 700 dollár lesz.

A Samsung a hamarosan érkező lézernyomtatóiról is elhintett néhány információmorzsát. A beszámoló szerint tíz multifunkciós berendezés érkezik 2010-ben, melyek számos úgynevezett One-Touch funkciót támogatnak. Az elgondolás lényege, hogy a legtöbbet használt szolgáltatások egy gomb megnyomásával is elérhetők, így rendkívül egyszerűvé válik a készülék kezelése. A One-Touch Wi-Fi segítségével például pillanatokon belül kiépíthető a vezeték nélküli kapcsolat, míg az AnyWeb Print szoftver az internetezés közben fellelt információk gyors kinyomtatását teszi lehetővé. Konkrét modellekkel nem rukkolt elő a gyártó, de hamarosan befutnak az újdonságok.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés