Önálló Veletech kiállítás áprilisban

Kívülállóként vagy akár látogatóként is úgy tűnhet, hogy a Veletech kacifántos utat járt be azóta, hogy 2010-ben Mobile Meeting néven megcsináltuk az első rendezvényt, ahol akkor még csak öt kiállító mutatta be termékeit és 300 résztvevőt tudtunk fogadni. Ebből lett két évvel később már Veletech néven egy olyan rendezvény, ahol nem csak a telekommunikáció, hanem a hardver és az IT is jelen volt, majd ezt követően a Veletech több alkalommal is a PlayIT-tel egy időben, ugyanazon a helyszínen fogadta a látogatókat. Legutóbb november végén volt lehetőség megtapogatni a legfrissebb mobilos és informatikai újdonságokat, most tavasszal viszont ismét különálló rendezvényként nyitja meg kapuit a Veletech kiállítás.

Természetesen minden ilyen esemény után rengeteg visszajelzést kapunk mind a látogatóktól, mind a kiállítóktól. Azt is láttuk, hogy különösebb nehézség nélkül meg tudnak tölteni ezek a cégek egy csarnokot a Hungexpo területén, ugyanakkor tavasszal sokkal több gyártó és forgalmazó rendelkezik friss termékekkel, köszönhetően annak, hogy ekkorra már túl vagyunk a Mobile World Congress és a CES bejelentésein, és nagyjából ez az az időszak, amikor az újdonságok eljutnak itthon is a boltok polcaira. Noha egy PlayIT látogatószáma mindig jóval magasabb, mint amit a Veletech önmagában képes elérni, mégis úgy gondoltuk, hogy szeretnénk megtartani ennek a rendezvénynek a szakmai önállóságát és jelentőségét is, és úgy látjuk, hogy ez akkor érvényesülhet a legjobban, ha a Veletech tavasszal különálló eseményként valósul meg.

Kenyeres Tamás és a Samsung Galaxy S4
[+]

Mindezeken felül pedig nem szeretnénk elfelejteni, hogy honnan indultunk: alapvetően a Mobilarena és a Prohardver olvasótábora számára hoztuk létre az egészet, noha természetesen bízunk benne, hogy mára már a Veletech nem csak azokhoz jut el és nem csak azoknak szól, akik naponta olvasnak bennünket, hanem mindazok számára tud érdekes programot kínálni, akik minimálisan is érdeklődnek a technológia iránt. A lényeg, hogy mindezen tapasztalatokat és törekvéseket mérlegre téve úgy döntöttünk, hogy 2016. április 9-én újra a Millenáris területén rendezzük meg a Veletech kiállítást, amely terveink szerint minden eddiginél bőségesebb kiállítói felhozatallal, előadásokkal és programokkal várja majd a látogatókat. Éppen ezért nem csak a B, hanem a D csarnok is reményeink szerint tele lesz érdekes termékekkel, kicsi startupokkal és nagy cégekkel egyaránt. Mindkét csarnokban lesz színpad, ahol sok-sok előadó próbálja majd magára irányítani a figyelmet, megint itt rendezzük meg a VMV-t (Veletech Moddingversenyt). Nem fognak hiányozni a régi telefonok sem a Mobilmementók jóvoltából, lesznek szimulátorok, valamint külön területet kap a virtuális valóság, amely korábban nem látott módon mutatkozik majd be.


[+]

  • Időpont: 2016. április 9. Nyitás 10:00-kor, zárás 18:00-kor.
  • Helyszín: Millenáris B és D csarnok, 1024 Budapest, Kis Rókus utca 16-20., térkép itt.
  • Megközelítés: a Széll Kálmán térről rövid séta (metró: M2; villamos: 4, 6, 17, 59, 61, 56; busz: 5, 16, 21, 22, 39, 91, 102, 116, 128, 129, 139, 140, 142, 149, 155, 156, 222, 291)
  • Parkolás: a környező utcákban, valamint a Marczibányi téren hétvégén ingyenes, illetve a Mammut bevásárlóközpont parkolóháza és a külső parkolója is használható (fizetős)
  • Jegyár: 1000 Ft / fő, Prémium tagoknak 500 Ft, 7 éves kor alatt ingyenes
  • Kiállítók (frissítve 2016.02.09.): Alcatel One Touch, ASUS, Audio-Technica, Evolveo, Honor, Huawei, Lars & Ivan, LG Nemesys Games, Nissan, Ping Digital, RHA, Samsung, SJCAM, Sony, WayteQ, Zuk
  • Facebook esemény itt!

Reméljük, hogy újra egy olyan rendezvényen találkozhatunk Veletech, amely kielégíti a mobilos, hardveres és szórakoztatóelektronikai érdeklődésű látogatók igényeit; mi mindent megteszünk, hogy április 9-én este minden látogató és kiállító úgy gondolhasson vissza a rendezvényre, amelyre megérte eljönnie.

A szervezők

Azóta történt