Hirdetés

Október 10-én érkezik az olcsó PlayStation 3

A Sony Computer Entertainment Europe mai közleményében tudatta, hogy október tizedikétől kezdi forgalmazni Európában a PlayStation 3 játékkonzolok új, olcsó változatát, ezzel együtt csökkenti a régebbi modell mellett két játékot és két SIXAXIS vezeték nélküli vezérlőt tartalmazó Starter Pack árát is. A cég bejelentésére hosszú hetek óta lehetett számítani, meglepő (üzleti szempontból azonban nagyon is érthető) fordulat ugyanakkor, hogy az új modell bevezetése és az árcsökkentés először a Sony által eddig többnyire mostohán kezelt öreg kontinensen történik. A vállalat többi regionális részlege várhatóan még ebben a hónapban csatlakozik az európaiakhoz, így az új alapgéphez a tengerentúli vásárlók is hozzájuthatnak heteken belül.

Az új változat 399 eurós ajánlott végfelhasználói áron debütál. Ez napi árfolyamon számolva nagyjából százezer forintnak felel meg, ám aligha valószínű, hogy a hazai fő importőr forintban meghatározott magyarországi javasolt fogyasztói ára pontosan ez az összeg lesz.

Az új PlayStation 3 alapgép az előzetes várakozásoknak megfelelően 40 gigabájtos merevlemezt kap majd, így kevesebb hely jut rajta az otthoni kép-, videó- és zenegyűjteménynek, de így is több tucat játék lokális mentései férnek majd el rajta. A konzol mindemellett elveszti a korábbi modelleken megtalálható kártyaolvasót és a négyből két USB kaput, valamint egyáltalán nem lesz kompatibilis a PlayStation 2-höz készült játékokkal. Ezektől eltekintve azonban minden paramétere és belső komponense változatlan marad, azaz a gép egyebek mellett olvassa a Blu-ray lemezeket (tekintve, hogy az eddigi játékok mind ezen a médiumon érkeztek, ez kevéssé meglepő), vezetékes és vezeték nélküli hálózati vezérlővel, valamint HDMI-kimenettel is rendelkezik.

Az új konzol bevezetésével egy időben 599-ről 499 euróra (átszámítva körülbelül 125 000 forint) csökken a nyáron bevezetett Starter Pack ára, mely a Sony közleménye szerint már csak a készlet erejéig marad forgalomban, utána vélhetőleg az amerikai régióban kapható változat sorsára jut, melyet ott egy 80 GB-os HDD-vel szerelt modell vált fel fokozatosan.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés