Az okosórák irányába kacsingat az Apple?

Az okosórákra egyre nagyobb figyelmet fordítanak a gyártók, mivel ebben látják a piac következő nagy dobását. A Wall Street Journal információi szerint az Apple már tárgyalt egy efféle termékről a Foxconnal, mely cég valószínűleg a gyártást végezni, ha tényleg születik majd egy ilyen almás eszköz.

Ilyen is lehetne az Apple iWatch
Ilyen is lehetne az Apple iWatch

A koncepció igazából működhet is, mivel az iOS apróbb módosítások mellett alkalmas lehet az okosórákba, így azok alapvető feladatokat el tudnak látni, így az idő kijelzése mellett kamerát is kaphatnak, lejátszhatnak filmeket és zenéket, vagy akár telefonálni is lehetne róluk, illetve az internet elérése is opció. Persze egy ilyen termék a mérete miatt igen korlátozottan lenne használható a mindennapi feladatokra, így inkább kiegészítő lehet, de valószínű, hogy egyik cég sem szán az okosóráknak nagyobb szerepet.

A technikai oldalon is megvalósítható a koncepció, hiszen már léteznek hajlítható kijelzők, melyek tökéletesen a csuklóra helyezve, így ebből a szempontból egy esetleges iWatch megjelenése előtt nincs akadály. Kérdés azonban, hogy a piac vevő lenne-e egy ilyen termékre. Megfelelő árazás mellett mindenképp, de az Apple nem arról híres, hogy olcsón kínálná az eszközeit.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Apple

Előzmények

Hirdetés