Az OEM-eknek olcsóbb lesz a GeForce GTX Titan Z

A májusban megjelent GeForce GTX Titan Z a valaha készült legdrágább VGA, amelyet szinte mindenki erősen túlárazottnak tart, hiszen még házon belül is olcsóbb két darab GeForce GTX Titan Black, melyek ugyan több helyet foglalnak, de ebben a kategóriában ez nem szokott probléma lenni. Az európai üzletek ráadásul már önmaguk kárára akciózzák a megvásárolt készleteket, mivel eredeti áron szinte képtelenség a terméket eladni.

Az NVIDIA is figyelembe veszi ezt a problémát, de a 3000 dolláros árcédulán nem változtatnak. Ez vélhetőleg azért van így, mert a kereskedők a megvásárolt készleteken sem adtak túl, és kicsi az esély, hogy az érdeklődés hiányában új termékeket rendelnek. Az OEM-ek helyzete azonban más. Számukra fontos megoldás a GeForce GTX Titan Z, mivel a 4K-s kijelzőkhöz kínált, előre összeszerelt konfigurációk esetében hasznos lenne az NVIDIA termékpalettájáról ezt a kártyát beépíteni.

Az azonban az OEM-ek számára is gond, hogy olcsóbb két GeForce GTX Titan Blacket használni, tehát számukra sincs igazán indok a Titan Z használata mellett. A problémát látva az NVIDIA lecsökkenti az OEM-eknek a GeForce GTX Titan Z árát, így a termék bizonyos minimális rendelési mennyiség mellett mostantól 1800 és 1850 dollár között is elérhető. Ezzel lényegében két GeForce GTX Titan Blacknél némileg olcsóbb lehet egy a Titan Z-re építeni, ugyanakkor ez kisebb teljesítménnyel is jár.

Valószínűleg az NVIDIA célja, hogy a GeForce GTX Titan Z készletek értékesítése az OEM-ek számára, míg a dobozos termékek piacára inkább nem koncentrálnak erőforrást. Ez a megmozdulás egyébként példátlan, hiszen olyan még sosem fordult elő, hogy az OEM-ek számára ugyanannak a terméknek a listaára több mint ezer dollárral alacsonyabb legyen a dobozos megoldásokénál.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés