Hamarosan vezeték nélkül is használható a PC-kkel az Oculus Quest 2

Ehhez persze nagyon gyors Wi-Fi kapcsolat kell, illetve a funkció is kísérleti jellegű lesz.

A Facebook még múlt szeptemberben mutatta be az Oculus Quest 2 nevű VR headsetet, amely ugyan önállóan is működőképes, de a PC-piacra is ezt kínálja a cég. Utóbbival kapcsolatban lehet fontos a v28-as frissítés, amely hamarosan elérhető lesz és két újítást kínál majd a szóban forgó termékhez.

Talán a legfontosabb, hogy érkezik az Oculus Air Link szolgáltatás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy Wi-Fin keresztül, azaz vezeték nélkül csatlakoztassák a headsetet a PC-hez. Ez első körben egy kísérleti funkció, vagyis lehetnek vele majd problémák, de valahol el kell kezdeni. Azért érdemes kiemelni, hogy nem elég ám akármilyen Wi-Fi, mindenképpen 5 GHz-es tartományon működő IEEE 802.11ac-s vagy 802.11ax-es router kell hozzá, ugyanis rendkívül fontos a gyors adatkapcsolat.

Maga az Oculus Quest 2 képességei is javulnak, hiszen kísérleti jelleggel érkezik a 120 Hz-es frissítési ráta támogatása. Bár ezt be lehet majd állítani egy szoftverfrissítés után, de sok haszna nem lesz, mivel az alkalmazásokat is fel kell készíteni erre. A folyamat hasonló lesz ahhoz, ahogy a 90 Hz-es frissítési rátát bevezették. Előbb megérkezik maga a működést biztosító alap, a szoftverfejlesztők erre elkezdhetnek dolgozni, és kis idő múlva jöhetnek a 120 Hz-et támogató alkalmazások.

A frissítési frekvencia 120 Hz-re növelése az Oculus Linkkel is elérhető lesz a jövőben, ami a PC-sek számára igen hasznos lehet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés