Jelismétlő, hozzáférési pont vagy kliens is lehet Zyxel Armor X1

Hirdetés

Új, a Zyxel által multifunkciósnak hívott hozzáférési pontot vezetett be a piacra a tajvani cég. A karcsú, alapvetően álló kialakítású hálózati eszköz háromféle üzemmódot kínál: jelismétlő (repeater), hozzáférési pont (AP) és kliens. Jelismétlő üzemben két további üzemmód közül lehet választani a mellékelt eaZy123 szoftverből: Range módban az Armor X1 2,4 GHz-es sávon, Speed módban pedig 5 GHz-en kommunikál a forrásként szolgáló vezeték nélküli eszközzel (például routerrel), miközben a hozzá kapcsolódó kliensek ettől függetlenül lehetnek akár 2,4, vagy akár 5 GHz-esek. Hasonló megoldást ExpessWay néven egyébként az ASUS is bemutatott RP-AC68U ismétlőjében.


[+]

Az Armor X1 az IEEE 802.11ac szabványra épít, használja a MU-MIMO technológiát, vezetékes oldalon pedig négy Gigabit Ethernet portot kínál. Az AC2100 jelölésnek megfelelően átviteli teljesítmény terén a gyártó újdonsága a 2,4 GHz-es sávon legfeljebb 300 Mbps, 5 GHz-en pedig 1733 Mbps átviteli tempót ígér. A készülékhez elérhető a ZyXEL One Connect mobilalkalmazás, amivel a saját igényeikhez igazíthatók az AP hálózati beállításai, a telepítést pedig a már említett eaZy123 varázslót könnyíti meg.


[+]

A Zyxel hivatalos hazai árat nem adott, és a nagykereskedések sem írnak még árat. Irányadó lehet, hogy a külföldi webshopok 100 eurós áron kínálják az Armor X1-et.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zyxel

Előzmények

Hirdetés