Xiaomi Mi Box 3 Enhanced Edition: Wii-hez hasonló kontrollerrel

Hirdetés

Az első generációs androidos Xiaomi Mi Box set-top box (vagy streaming médiabox) még 2012 végén látott napvilágot, azóta pedig több frissítésen is átesett, és immáron a harmadik generációt tapossa. A gyártó úgy látta, hogy még nem jött el az idő, hogy egy alapjaiban új Mi Boxot dobjon piacra (sajnos egyelőre csak Kínában), ezért egy frissített kiadással jelentkezett, amit a már korábban is alkalmazott Enhanced Edition névvel különböztettek meg az eredetijétől. Érdekes megközelítés ez annak ellenére, hogy a Xiaominál hozzányúltak a dizájnhoz és jócskán belenyúltak a hardverbe, ami alapján akár a Mi Box 4-nek is elmenne, pláne, hogy új távirányítót is kapott, ami nagyon hasonlít a Nintendo-féle Wii Remote-ra.


[+]

Ami a hardvert illeti, a négymagos rendszerchipet egy 2+4 magos, 64 bites, maximum 2 GHz-es MediaTek MT8693-ra cserélték, amiben a PowerVR GX6250 IGP dolgozik, ehhez pedig hozzácsaptak 2 GB LPDDR3 RAM-ot, ami duplája a Mi Box 3-ben lévőnek, míg az eMMC 5.0-s belső tárhelyet 8 GB-ra bővítették. A belsőről készült fotók alapján a passzív hűtéssel nem elégedtek meg, a kis dobozban ezért egy ventilátor is helyet kapott.


[+]

A másik újdonság az említett (játék)vezérlő, ami Bluetooth 4.1 kapcsolaton keresztül kommunikál a dobozzal. A Xiaomi Mi Box 3-hoz eddig is járt távirányító, az új verzióval kapcsolatosan pedig nem sokat ír a gyártó, csak egy új szenzort említ, amit párosítva a csuklópánttal hamar összeáll a kép, hogy ezzel nyilvánvalóan a mozgásérzékelőre utalnak.


[+]

Szoftveres oldalról is történt némi előrelépés, azaz az 5.0-s Android helyett az 5.1 verzióra építettek, amire ráhúzták a MIUI TV felületet. A dizájn is új, nem csak a színe lett fehér, hanem a formája is, ráadásul a HDMI 2.0 mellé most két USB csatlakozót sikerült felsorakoztatni. Természetesen belsejéből nem hiányzik az IEEE 802.11ac-s Wi-Fi és a már említett Bluetooth 4.1-es vezérlő sem, de az első generációnál látott Ethernet portot most sem kapjuk vissza.

Az árát illetően a Xiaomi 61 dollárt jelölt meg, ami magasabb a "sima" Mi Box 3 46 dolláros áránál, de érdemes megemlíteni, hogy a frissítések fényében ez nem olyan nagy felár, és a legelső Mi Box is ugyanennyibe került.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés