Hirdetés

Videón a FOVE VR headset működése

Nagyjából fél éve írtunk a FOVE VR headsetről, amely az első, szemkövetést biztosító virtuális valóságra tervezett eszköz lesz. Az elméleti alapot a linkelt hírben leírtuk, de van pár új információ.

A legfontosabb, hogy a rendszer a gyakorlatban is igen jól működik. A szemkövetésért felelős, SMI által tervezett szenzor másodpercenként 250 mintát képes biztosítani a munkához, ami bőven elegendőnek tűnik. Emellett az is kiderült, hogy a virtuális valóságot biztosító sztereó 3D-s képkocka esetében a natívan számolt középső területhez képest a szomszédos gyűrű a felbontás 60, míg a külső gyűrű a felbontás 20 százalékával lesz kiszámítva. Ez anélkül csökkentheti a virtuális valóság erőforrásigényét, hogy rontana a látható képminőségen, mivel a szem fókuszához igazodik a teljes számítás.

A FOVE VR headset által bevezetendő szemkövetés igazából akkor lesz majd kiemelten hasznos, ha a virtuális valóságot az emberi szem képességeihez hasonló, nagyjából 16k-s felbontásban lehet majd számítani. Manapság ugyanis a virtuális valóságban alkalmazott felbontást nem, hogy csökkenteni, hanem egyenesen növelni kellene, mert a minőség még nem közelíti meg az elvárt szintet, de sajnos ma még nincs igazán lehetőség, értékelhető árazás mellett legalább 4K-s kijelzőket tenni a rövid időn belül érkező VR headsetekbe.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés