Az új Deus Ex lesz az első, HDR kijelzőkhöz fejlesztett játék

Az AMD az elmúlt év végén jelentette be, hogy a következő esztendő második felében több HDR-es monitor is érkezik, amelyek jóval jobb színprezentációt biztosítanak a felhasználóknak az új formátumok és a magas fénysűrűség támogatása által.

A HDR monitorok gyakorlatilag nem különböznek majd a HDR tévéktől, de persze jóval kisebb méretben érkeznek, hiszen más célterületet fednek le. Ugyanakkor HDR előnyeit maradéktalanul itt is csak natív tartalommal lehet élvezni. A tévék miatt persze biztosan lesz megfelelő film, de játékra is szükség van, hiszen a PC-piacon ez is fontos tényező.

A legfrissebb adatok szerint az iparág HDR-t reklámozó vállaltai az egyik legjobban várt idei címet szervezték le a Deus Ex: Mankind Divided személyében, amely gyakorlatilag az első HDR-es kijelzőkhöz fejlesztett játék lesz, a technológia teljesen natív támogatásával.

Úgy néz ki, hogy a startot az egész iparág ehhez a játékhoz akarja kötni, hiszen így azonnal lesz valami, amivel el lehet adni a HDR-es monitorokat. A VGA-k esetében kedvezőbb a helyzet, mert már ma is viszonylag sok termék megfelel a célnak, hiszen az AMD Radeon R9 300, Nano és Fury sorozat kijelzőmotorja kezeli a HDR-es kijelzőket, és az ezekre szánt natív tartalmakat megfelelően jeleníti meg. A HDR emiatt elsődlegesen a monitorgyártókat hozhatja izgalomba.

Előzmények

Hirdetés