Hirdetés

Thermaltake Core X5 moduláris kockaházak "megalomániásoknak"

A Thermaltake előrukkolt Core X5 és Core X5 Riing Edition kockaházaival, ami abból a szempontból különleges, hogy ezekből akár többet is egymásra építhetünk. Ez egyrészt azt jelenti, hogy több PC-t is egymásra málházhatunk, de arra is van lehetőség, hogy összenyitva csak ez egyikbe legyenek a gép fő komponensei, a többiben csak extra vízhűtőket és tárolókat helyettünk el, hála a moduláris dizájnnak. A koncepciót persze koránt sem mondhatjuk újnak, hiszen a Cooler Master HAF Stacker név alatt már rég kitalált egy hasonló rendszert, bár tény, hogy az nem kockaház.


[+]


[+]

Azt már az elején érdemes leszögezni, hogy az akár E-ATX méretű alaplapokat elnyelő Core X5 és a X5 Riing Edition között csupán annyi a különbség, hogy utóbbi nem fekete, hanem zöld színt kapott, és 120 helyett gyárilag 140 milliméteres ventilátorok lapulnak az előlap és hátlap mögött. Ugyanakkor az acélból készült alapok, azaz a váz teljesen megegyezik, még a fekete szín is stimmel, és a külső lemezek is ugyanolyan kialakításúak: perforált előlap, fedlap, valamint egy ablakos oldallap, mely utóbbi igény szerint áthelyezhető a ház másik oldalára. Egyébként nem ez az egyetlen, ami az egyik oldalól a másikra költöztethető, hanem a reset és power gombokkal egybeöntött, két USB 2.0-t és két USB 3.0-t tartalmazó komplett I/O panel is költöztethető.


[+]

A ház belseje alapvetően két kamrára osztott, az alsó részen foglalnak helyet az adattárolók és a tápegység, aminek szintén megválasztható a térfele, fent pedig a jobban melegedő alkatrészek (alaplap, processzor, VGA trió) laknak. A bőséges belső hely lehetővé teszi három darab 5,25"-es meghajtó vagy előlapi panel beépítését, egy mozgatható/kivehető keretben négy darab 3,5/2,5 hüvelykes tárolónak biztosítottak helyet, valamint egy dedikált tálcát is biztosítottak három darab 2,5"-es egységnek. A hatalmas beltér adta lehetőség, hogy akár 230 milliméter magas processzorhűtő és 220 milliméter hosszú tápegység is könnyedén elférjen, a VGA-k pedig 330-480 milliméterig nyújtózhatnak attól függően, hogy kihasználjuk-e az 5,25"-es rekeszeket.


[+]

A szellőzéshez is több mint elegendő lehetőséget biztosítottak az állítható felfogatási rendszer révén. Az előlap mögött akár egy darab 200 milliméteres venilátor is lakhat a három darab 120 vagy két darab 140 milliméteres helyén, míg felül akár kettő darab 200-as is elhelyezhető, ami hat darab 120, vagy négy darab 140 milliméteressel helyettesíthető. A sornak még nincs vége: alulra legfeljebb hat darab 120 milliméter átmérőjű szélgép költöztethető, jobb vagy bal oldalra pedig 3-3 darab fér el ugyanekkora átmérőjűből, egyedül hátul kell megelégedni egyetlen 120/140 milliméteres darabbal. A vízhűtés természetesen minden mértékben és formában támogatott, még a tömlő kivezetéséhez is biztosítottak kivágást.

A Thermaltake Core X5 és X5 Riing Edition házak szállítása már megkezdődött, áruk rendre 170 és 180 euró lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés