Tesoro Ascalon H7L: optikai sárkányölő FPS/RTS/MOBA játékosoknak

A Tesoro híres arról, hogy beviteli eszközeit valamilyen legendás fegyverről nevezi el, és úgy tűnik, az Ascalon esetében is ezt az utat járják. Ascalon, avagy Askelón eredetileg egy izraeli város, de ha maradunk a fegyvereknél, akkor a vállalat inkább Szent György római katona és keresztény mártír sárkányölő kardjára gondolt. A Wikipedia szerint egyébként a fegyver több játékban is szerepel, így a Capcom-féle Dragon's Dogma, a Capcom gondozásában megjelent Castlevania, illetve a Square Enix-től származó Final Fantasy XIV című alkotásban is találkozhatunk ilyen nevű karddal.


[+]

A gyártó tehát nem tért el a megszokott bibliai/mitikus vonaltól most sem, de a tény az, hogy a 125 grammot nyomó Ascalon H7L valójában nem kard, hanem egy jobbkezeseknek szánt, USB-s beviteli eszköz az FPS/RTS/MOBA játékosoknak tervezve. Belsejében egy 6400 dpi-s optikai szenzor dolgozik 32 bites ARM processzorral és 512 kB-os fedélzeti memóriával megtámogatva. Sajnos a 7 programozható gombbal és görgővel szerelt beviteli eszközben felhasznált komponensekkel (például szenzor pontos típusa) kapcsolatosan nincsenek pontos információk, egyedül az Omron White OF kapcsolókat említik meg. Illetve arról is lehet tudni, hogy a maximális gyorsulás 50g, a frissítés 1000 Hz, a legnagyobb követési sebesség pedig 200 ips.


[+]

A 134 x 78 x 40,5 milliméteres méretű, Logitech G502 formavilágára emlékeztető, antibakteriális bevonattal ellátott külsőről a 16,8 millió árnyalatú, testreszabható LED világítás sem maradt le, a kor követelményeinek megfelelően. Ami a technikai paramétereket és az egyéb funkciókat illeti, a DPI természetesen állítható, méghozzá menet közben 5 lépésben, de variálható a frissítés, az emelés magassága (1-5 mm), illetve az instant makrózás is megoldott 35 gombig, az eltárolható profilok száma pedig összesen 5.


[+]

A Tesoro Ascalon ára 70 dollár lesz.

Előzmények

Hirdetés