Továbbfejlesztette strapabíró akciókameráját a Ricoh

Hirdetés

A Ricoh 2014 őszén bemutatott WG-M1 akciókamerája leginkább fura külsejével hívta fel magára a figyelmet, ami mindenféle tok nélkül is biztosította a megfelel védelmet. 2016-ra a Pentax gyártója, a Ricoh bejelentette a továbbfejlesztett változatot, ami WG-M2 névvel érkezik, a korábbinál jóval erősebb belsővel. A külsőt kissé megvariálták, már nem annyira furcsa, mint korábban, de a hasonlóságot le sem tagadhatja, már csak a narancssárga és fekete színkombináció miatt sem. Az 57,4 x 34,1 x 77,8 milliméteres házat továbbra is úgy alakították ki, hogy tok nélkül is védelmet nyújtson 20 méteres vízmélységig, valamint két méter magasból történő becsapódás során, illetve jól bírja a mínuszokat is.


[+]

Nem feledkeztek meg a kijelzőről sem, ami egy 1,5 hüvelykes LCD, így a beállítások mellett az elkészült felvételek élőben követése és visszanézése, valamint egyszerűbb szerkesztési feladatok végrehajtása is lehetséges ennek hála. A kezelés a rajta található nagyméretű gombokkal történik, és a használatot segíti a haptikus (rezgő) visszajelzés is. A másik feltűnő pont a viszonylag nagyméretű, 1,6 milliméter fókusztávolságú (35 mm ekvivalens: 9 mm) lencse, ami "wide" módban 204 fokos látószöget kínál, ezt "narrow" módban pedig 151 fokra korlátozza.


[+]

A 136 grammos készülék belsejében megbújó technikáról nincs pontos információ, azt leszámítva, hogy egy 8 megapixeles 1/2,3 CMOS érzékelő dolgozik a háttérben. Optikai képstabilizátor nincs, de aktiválható a Movie SR elektronikus stabilizálás, a hangfelvétel pedig sztereó (szélzajcsökkentő funkcióval), valamint a manapság kihagyhatatlan Wi-Fi vezérlőt sem spórolták le. Az állóképek, valamint sorozatfotók és videók mellett Time Lapse felvételek készítésére is van lehetőség, az elkészült anyagok pedig JPEG és MPEG4 AVC/H.264 (MOV konténer) formátumban íródnak a behelyezett microSD/SDHC/SDXC kártyára, de van 68 MB-nyi belső memória is.


[+]

Az állóképek legfeljebb 3264x2448 képpont felbontásúak lehetnek, míg a videóknál 4K/30fps, 1080p/60/30 fps, valamint 720p/120/60/30 fps közül választhatunk. A tápellátásról akkumulátor gondoskodik, ami 450 képet vagy 80 percnyi 4K videót képes rögzíteni.

Mindezért 300 dollárt kell majd fizetni az április végi megjelenéskor, tehát összességében nem drágább, mint amennyiért elődjét kezdték el árulni. Különféle kiegészítők is elérhetőek lesznek a megjelenéskor, de ezeket nem különösebben részletezte a vállalat.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ricoh

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés