SSD-ben utazik már a Sony is

A Sony memóriaalapú tárolókért felelős részlege tovább bővíti kínálatát, így a memóriakártyák mellé hamarosan 6 Gbps-os SATA csatolófelületű SSD is érkezik. Noha a cég a Vaio eladásával a PC-s iparágból jó ideje kiszállt, úgy tűnik az SSD-ben azért látnak potenciált. A japán cég, mint sok minden máshoz, ehhez is óvatosan fogott hozzá, mivel az anyaországban már egy ideje árulják a 2,5"-es SLW-M szériát, de a nemzetközi piacra csak most mertek belépni.


[+]

A 7 milliméter vastagságú, de a mellékelt alátéttel 9,5 milliméteres SSD-k helyére is beszerelhető tárolóval kapcsolatosan sok részlet nem tiszta, így például arról nem lehet hivatalos információt szerezni, hogy kitől származnak a vezérlők és a NAND flash chipek, ám az internet mélyebb bugyraiban kutakodva a szétszedett 240 GB-os modellről készült fotókon Phison PS3110 vezérlőre és Toshiba A19 TLC NAND lapkákra bukkantunk, a gyorsítótárat pedig a Nanya gyárából származó DDR3L memória adja.

A japánok tárolója 240 és 480 GB-os tárkapacitással lesz megvásárolható SLW-MG2 és SLW-MG4 típusjelzés alatt. A teljesítménnyel kapcsolatosan elég szűkszavú a specifikáció, eszerint legfeljebb 560/530 MB/-os lineáris olvasási/írási tempó érhető el, de véletlenszerű teljesítményre vonatkozó adatokkal nem szolgáltak. Egy Hongkongi oldal mérései szerint a 240 GB-os tároló 81 000/23 000 IOPS és 500/465 MB/s értékeket dobott a tesztek során.


[+]

A Sony SSD-i mellé jár szoftver is, név szerint a Sony SSD Toolbox és az Acronic True Image 2015 HD. Az európai árakról egyelőre nincs információ, de a Sony oroszországi részlege 40 000 és 69 000 forintnak megfelelő rubelről tesz említést, ami eléggé túlárazottnak tűnik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

  • Plextor gazdaságos SSD-k: M7V

    Hagyományos formátumban és M.2 foglalatba illeszkedő kialakítással, háromféle kapacitással kerül a boltokba a friss széria.

Előzmények

Hirdetés