Megnéztük a Sony idei csúcstévéjét

Hirdetés

A Sonytól az elmúlt években megszokhattuk azt, hogy bátran mert újítani az egyre inkább uniformizálódó tévés dizájnban, ennek köszönhetően a csúcskészülékeik kifejezetten karakteresek voltak. 2016-ra a vállalat e téren a jelek szerint módosított álláspontján, és egy jóval konzervatívabb, egyszerűbb, letisztultabb, kevésbé figyelemfelkeltő televíziókat eredményező formatervezési irányvonal mellett tette le a voksát.

Sony XD-93C
Sony XD-93C [+]

Ez tökéletesen visszaköszön az XD93C típusjelzésű, prémium kategóriás modelljükön is, amelyet működés közben is megnézhettünk. Az Android TV okostévé rendszert használó, 55, illetve 65 hüvelykes változatban elérhető 4K, HDR támogatású készülék megkapta a különféle képjavító, képmódosító eljárásokért felelős X1 képfeldolgozó processzort. Ennek köszönhetően többek között képes az SDR tartalmakból HDR közeli anyagokat konvertálni, és az alacsonyabb felbontású anyagok felskálázása is biztosított. A tévét új háttérvilágítási eljárással látták el, amely a korábbinál háromszor nagyobb fényerőt biztosít, ami a HDR videók megjelenítésénél lehet fontos. A vállalat munkatársaitól kapott információk értelmében a kontrasztarány kiemelkedő, épp úgy, mint a színgazdagság, és a színhűség.

Sony XD-93C
Sony XD-93C [+]

Összehasonításként bekapcsoltak mellette egy régebbi, HDR támogatást még nem biztosító Sony televíziót, és ennek alapján valóban egy kicsit élettel telibbnek, élénkebbnek tűntek egyes árnyalatok, illetve jobban látszódtak a sötét képrészletek. A szokásosnál erőteljesebb 4 x 7,5 wattos hangrendszerrel látták el, és a korábbiaktól eltérően egyetlen, több funkciós, például mikrofonnal is felszerelt távirányítót csomagolnak mellé. Az 55 hüvelykes változat induló ára 850 000, a 65 hüvelykesé pedig 1 200 000 forint lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés