Hirdetés

Támogasd a magyar kamerastabilizátort!

Ahogyan egyre jobb és jobb kamerák váltak elérhetővé a nagyközönség számára, úgy került az érdeklődés középpontjába a videózás. Ma már számos Youtube csatorna, internetes minisorozat kínál kifejezetten érdekes és szórakoztatót tartalmat, mi a Prohardvernél is egyre gyakrabban nyúlunk ehhez az eszközhöz. Minden videós életében eljön az a pillanat, amikor rájön, hogy ezt a dolgot nem lehet kézben tartott kamerával igényesen megcsinálni. És akkor jön a keserű felismerés, hogy az igazán hasznos stabilizátorok, amikkel új szintre lehetne jutni egy komolyabb fényképezőgép vagy kamera árába kerülnek.

Ezen próbál változtatni egy lelkes csapat, a Greenzero. Aki járt az egri várban valószínűleg látta már egyik munkájukat, egy 3D-s történelmi bemutatót. Nem, most nem arról csináltak oktatóanyagot, hogyan kell tisztességesen tartani a kamerát, hanem egy saját stabilizátort fejlesztettek ki. A Snow az ellensúlyos, mechanikai kiegyenlítők sorát gyarapítja, tehát a stabilitásért nehezék és csuklók rafináltan megszerkesztett egyvelege felel. Van viszont egy nagyon ügyes trükkje, aminek köszönhetően jobban teljesít a hasonló megoldásoknál: ellensúlyában víz van. A helyzetét változtató folyadéknak köszönhetően az erőhatásokat sokkal jobban csillapítja a merev súlyos konkurenciánál.

Ennek köszönhetően nem csak stabil, hanem svenkelni (pan/tilt/roll) is lehet vele, kihasználva a kétkaros kialakítását. Ebből pedig egy újabb előny következik, hosszabb felvételek alatt sem lesz fárasztó tartani. Saját súlya mindössze 900 gramm, terhelhetősége két kilogramm. Elkészítéséhez alumínium csöveket, rozsdamentes acélból tengelyeket és csavarokat használtak, a speciális elemeket pedig 3D nyomtatóval hozták létre. További extrája a kialakításának, hogy – némi gyakorlás után – nagyon gyorsan beállítható az egyensúlya.

Aki kedvet kapott a megvásárlásához, az éppen futó Indiegogo kampányban még néhány napig kedvezménnyel juthat hozzá ehhez a nagyon ügyes kis eszközhöz. Bízunk benne, hogy a Snow fejlesztőcsapatának sikerül elérnie a kitűzött célösszeget, amitől már csak karnyújtásnyira vannak.

Azóta történt

  • Okos kulacs zseniknek

    A közösségi kampányban óriási sikert aratott Seed figyelmeztet, hogy inni kell, nehogy szomjan haljon valaki!

Előzmények

Hirdetés