A tv univerzum két vége: íme Samsung legkisebb és legnagyobb tudású televíziója

A Samsung 2016 első félévében is hatalmas tévé flottát állít csatasorba. A kínálat a belépőszintű, alapfunkciókat kínáló termékektől a csúcskategóriát képviselő, minden földi jóval teletömött eszközökig terjed. A különbség akkor jön ki igazán, ha kicsit alaposabban megnézzük e televíziókat, hisz tényleg olyan, mintha egy időgép révén keveredtek volna egymás mellé.

Samsung K4100
Samsung K4100 [+]

A 32 hüvelykes K4100 képviseli az időtálló egyszerűséget. A 32 hüvelykes LCD kijelzője mindössze a HD felbontás megjelenítésére képes. Okostévé rendszerrel nem rendelkezik, internetes tartalmak elérését nem támogatja, a mobil eszköz kijelzője nem tükrözhető rajta, és a kép minősége sem tűnt valami eget rengetőnek. A dizájnja finoman szólva is konzervatív, bár a vékony kávákat érdemes kiemelni.

Samsuns KS9500
Samsuns KS9500 [+]

A 65 hüvelykes KS9500 pedig a másik véglet: A hajlított, továbbfejlesztett kvantumpontos technológiára épülő HDR támogatású SUHD televízió direct LED háttérvilágítását alkotó fénykibocsátó diódáit rengeteg, külön-külön vezérelhető csoportba osztották. Megkapta az Ultra Black és Precision Black Pro technológiákat, amely a sötét képrészletek minél valósághűbb megjelenítéséért felelnek. Nem hiányzik belőle a Supreme Motion fantáziánevű interpolációs eljárás, és az új Tizen okostévé rendszer sem. Dupla digitális tévétunerrel látták el, exkluzív ezüst színű smart távirányító jár hozzá, és képes együttműködni a vállalat IoT kompatibilis termékeivel. Az árukkal kapcsolatban egyelőre a gyártó nem árult el konkrétumot, de ezek a különbségek valószínűleg e téren is markánsan jelentkeznek majd.

Előzmények

Hirdetés