A Samsung visszatér az OLED tévék piacára?

Amióta a Samsung felhagyott az OLED televíziók gyártásával, nagyjából azóta pletykálják, hogy a vállalat előbb-utóbb azért visszatér majd ezekhez a modellekhez. Mindenesetre amikor mi erre rákérdeztünk a vállalat munkatársainál, azt a választ kaptuk, hogy nagyon elégedettek az LCD technológiával, és nem igazán látják, hogy miért kellene ismét megpróbálkozni az OLED-del.


[+]

Dél-Koreából származó információk értelmében azonban a konszern igenis komolyan fontolgatja, hogy ismét nagyméretű OLED televíziók gyártásába fog. A végső döntés állítólag már meg is született arról, hogy legkésőbb 2018-ban piacra kell lépni az új készülékekkel, és még arra is van esély, hogy a 2017-es karácsonyi szezonban már elérhetőek lesznek ezek a modellek. Májusban döntik majd el, hogy 2,5 vagy 4,15 milliárd amerikai dollár legyen-e a befektetés nagysága, amely minden bizonnyal az új gyártósorok kapacitására lesz hatással. A pletykák szerint az LG által is favorizált WOLED típusú panelek mellett tették le a voksukat, ami csak azért érdekes, mert erről még most is azt állítják, hogy nem megfelelő a képminősége.

A jelek szerint egyébként a Samsung komolyan hisz abban, hogy az OLED áttörés hamarosan megtörténhet, hiszen 2017-ig megduplázzák a kis méretű, mobil eszközökbe szánt OLED kijelzők legyártott mennyiségét.

Előzmények

Hirdetés