Végfelhasználóknak szánja VR kameráját a Samsung

Hirdetés

A virtuális valóság egyik részpiacának tekinthetők azok a digitális kamerák, egészen pontosan a VR kamerák, amelyek térbeli képet is tudnak rögzíteni. Távolról sem lehetne azt mondani, hogy ez a piac új lenne, hiszen a Nokia például már bemutatta az Ozo nevű termékét, de utóbbi inkább a profi felhasználók felé mozdul el. A Samsung most bemutatta a saját VR kameráját, amely a Gear 360 nevet viseli, és ez lényegében ugyanarra jó, mint a többi modell, de azokkal ellentétben inkább az amatőr felhasználók igényeit igyekszik lefedni.

A Samsung Gear 360-on két darab, széles látószögű, F/2,0 maximális rekesznyílású, 15 megapixeles kamera van, amely 30 megapixeles képet, vagy 3840x1920 pixeles videót készíthet. Az alapvető por- és cseppvédelemmel felszerelt kamera működésért az 1350 mAh-s akkumulátor felel, továbbá belehelyezhető egy microSD memóriakártya, valamint maga a termék szabványos tripod állványra is szerelhető.

A Gear 360 az NFC-n keresztül párosítható a megfelelő Samsung Galaxy telefonokkal, az adatátvitelért pedig a Wi-Fi Direct felelhet. Természetesen segédeszköz nélkül is vezérelhető a Gear 360, mivel pár gomb mellett rendelkezik egy 0,5 hüvelykes, 72x32 pixeles PMOLED kijelzővel is. A Samsung az újdonságot a második negyedévben kezdi el szállítani, de az ára egyelőre ismeretlen.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés