18 hangszórót építettek a Philips Atmos támogatású hangprojektorába

Hirdetés

A Yamaha és a Samsung után a Philips is bejelentette, hogy a közeljövőben piacra lép egy olyan hangprojektorral, amely támogatja a Dolby Atmos objektumalapú hangszabványt. Azaz elméletileg képes arra, hogy a hangokat vertikálisan is széthúzva, magyarul a magasból öntse a felhasználó fülei irányába, ami, ha jól működik, minden korábbinál természetesebb 3D hangzást garantál


[+]

Ezt általában a plafonra szerelt külön hangsugárzókkal oldják meg, de néhány gyártó, így a Philips is úgy véli, hogy trükközéssel el lehet érni ezt külön komponensek bevetése nélkül is. Ennek érdekében a készülékbe épített 18 hangszóró közül néhányat függőlegesen helyeztek el, amelyek így a magasba sugározzák a hangokat, amelyek a plafonról, falról verődnek vissza. Ennek köszönhetően a vezeték nélküli mélysugárzóval kiegészített rendszer 5.1.2 csatornás hangzást produkál, legalábbis papíron.


[+]

A 400 watt maximális névleges kimeneti teljesítményű szett támogatja a Bluetooth vezeték nélküli technológia használatát, és a hangprojektorra 2 darab HDMI mellett építettek optikai és koaxiális digitális audio, valamint 3,5 mm-es analóg audiocsatlakozókat is. Egyelőre még nem árulta el a vállalat, hogy mikor és milyen áron lehet majd megvásárolni a Dolby Atmos támogatású Philips hangprojektort.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés