Hirdetés

„Olcsó” 3D-s tévék az LG kínálatában

A 2010-es év tévé fronton a 3D-ről szól, legalábbis a gyártók szemszögéből. Az persze más kérdés, hogy a végfelhasználók látnak-e spirituszt ebben a megoldásban, lecserélik-e hagyományos tévéiket a háromdimenziós tartalmak megjelenítésére képes modellekre.

LG LX6500
LG LX6500

Ennek elsősorban az az akadálya, hogy e készülékek még a nyugati pénztárcákhoz képest is viszonylag drágák. Ezen próbál változtatni az LG az LX6500-as szériával, amelynek legkisebb darabja, a 42 hüvelykes képátlóval bíró modell már 1830 euróért elvihető lesz elméletileg. Az egyel nagyobb, 47 colos termék 2180 eurót kóstál, a legnagyobb 55”-es pedig 3300 euróba kerül.

Fontos megjegyezni, hogy nem valami alsó kategóriás sorozatról van szó., hiszen mindhárom tévé Full HD felbontással operál, ezenkívül megkapták a vállalat 29 mm vastag 200Hz TruMotion paneljét, azonban a frissítési frekvencia továbbra is 120 Hz marad.

LG LX6500
LG LX6500

A készülék a divatnak megfelelően képes a netes tartalmak, így a különféle video- és képmegosztó oldalak, közösségi portálok, időjárás jelentések, hírek illetve egyéb szórakoztató anyagok megjelenítésére. A termékek megkapták a DLNA tanúsítványt is, tehát képesek könnyen kapcsolatot létesíteni más DLNA kompatiblis készülékekkel.

A LED háttérvilágítást használó modellek nem képesek a local dimming funkció alkalmazására. Talán ez a legnagyobb különbség az LX9500-as szériához képest, ahol is 12 zónára van felosztva képernyő, és e területek háttérvilágítása kikapcsolható.

A termékhez jár egy darab aktív shutteres szemüveg is, de ha valakinek többre lenne szüksége, akkor természetesen beszerezhet még többet az AG-S100 típusjelzésű modellből, potom 120 euróért.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés