Megújult multimédiás tesztcsomagunk!

Mikor évekkel ezelőtt elkészítettük, magunk sem gondoltuk, hogy elsősorban médialejátszókhoz használt videós tesztcsomagunk ilyen népszerűvé válik, és az erre vonatkozó bejegyzés válik a legolvasottabbá a Tudástárban. Többször nekiálltunk már a frissítésének, de valamiért mindig abbamaradt a dolog, most viszont két lépcsőben modernizáltuk az időközben meglehetősen elavulttá váló összeállítást.

Megmaradt egy finoman kibővített változat az eredeti linken, amelybe a 4K-s (Ultra High Definition) felbontás elemzésére szolgáló három videorészlet került a régi, jól bevált tartalom mellé. Elsősorban okostévék vizsgálatára jó ez a csomag, a nagy felbontás mellett a magas képfrissítési frekvenciára és a mostanában beinduló H.265 HEVC kódolásra is van benne egy-egy mintafájl, az aktuálisan elterjedt audio- és videokodek beállításokkal.

Sokkal mélyebbre mentünk a bővített médialejátszó tesztcsomaggal. Ennek is a régi összeállítás az alapja, illetve benne van az imént említett három 4K-s tétel, viszont további nyalánkságokkal is megfűszereztük, mígnem összeállt a két tucat videóból álló, több gigabyte-os pakk. Van benne például 3D-s és 10 bites állomány mellett olyan is, amelynek 120 Mbps a bitrátája, sőt egy külön, hangsávokra koncentráló válogatásnak is jutott hely a csomagban.