Hirdetés

Mégsem a szegény emberek Mac Prója lesz az MSI Vortex G65 PC

Az MSI a CES-en mutatta meg először a Vortex nevű PC-jét, ami külsőre sokban hasonlít az Apple Mac Próra, de belül nem professzionális célra kihegyezett hardver dolgozik, hanem sokkal inkább a játékosok igényeit szeretnék kielégíteni.


[+]

Ennek megfelelően a henger alakú, 6,5 literes ház szerelt egyedi, Z170 vezérlőhídra épülő alaplapba Skylake-alapú, LGA1151 tokozású Intel Core i7-6700K processzort ültettek. Természeten az adattárolásról két darab RAID-be szervezett 128 GB-os x4-es PCI Express 3.0-s SSD gondoskodik, ami mellé egy 1 TB-os HDD is bekerült, aminek lemezei percenként 7200 fordulatot tesznek meg. Attól függően, hogy az SLI-011 vagy az SLI-002 konfigurációról beszélünk, az előbbibe 2x8, utóbbiba 2x16 GB SO-DIMM DDR4 RAM kerül. Szintén eltérő a VGA, ami az első opció két darab 3 GB-os NVIDIA GTX 960 (ami lényegében specifikációit tekintve a GTX 970M-nek felel meg), a második opció pedig szintén két darab, egyenként 8 GB VRAM-mal ellátott GTX 980 (nem GTX980M!) MXM modult kínál.

 


[+]

A körítésről is gondoskodtak két darab Killer E2400 Gigabit Ethernet vezetékes hálózati vezérlő, és a szintén Killer gyártmányú Wireless-AC-1535 Wi-Fi és Bluetooth kombó vezeték nélküli vezérlő révén. Ezenkívül a hátuljára felkerült egy-egy pár DisplayPort 1.2 és HDMI 1.4 kimenet, továbbá négy USB 3.0-s és két darab USB Type-C formátumú Thunderbolt 3 aljzat, valamint a hang számára egy pár 3,5 milliméteres jack és egy optikai S/PDIF csatlakozó is. A tápellátást kiszereléstől függetlenül 80 Plus minősítés Gold fokozatával ellátott 450 wattos belső tápegység intézi.


[+]

A hengerbe zsúfolt alkatrészek hűtéséről ház tetejébe épített ventilátor gondoskodik, ami ezáltal alulról felfele irányuló légáramlattal átszellőzteti a teljes gépet. A légkavaró a gép terhelésmentes állapotában 22 dB, terhelve pedig 37 dB zajt bocsájt ki az MSI állítása szerint.

Igen mélyen a zsebbe kell nyúlnia annak, aki nem csak vágyakozik, hanem meg is akarja vásárolni a Vortex G65-öt, mivel az olcsóbb kiadásért 2200, a drágábbikért pedig 4000 dollárt kell fizetni. Főleg ez utóbbi ár láttán nem mondhatjuk, hogy a Vortex szegény ember Mac Prója lenne, hiszen ez pontosan annyi, mint amennyibe az almás cég masinája kerül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • MSI

Előzmények

Hirdetés