Hirdetés

Megkapta a Vulkan API támogatását a Skylake IGP-je

Az Intel elérhetővé tette a 15.40.20.4404-es verziójú drivercsomagot, amely tartalmazza a HDMI-hez használható audio-, valamint a Turbo Boost modullal kiegészített HD Graphics drivert, a Media SDK futtatási környezetet, illetve az OpenCL eszközillesztőt. A bizonyos modulokra levetítve WHQL aláírással rendelkező, de amúgy béta állapotú meghajtó csak a Skylake lapkákhoz jó, így a HD Graphics 510, 515, 520, 530, P530, 540, 550, illetve Iris Pro Graphics 580 jelzésű IGP-vel rendelkező processzorokhoz telepíthető. A mobil termékek esetében persze megjegyzendő, hogy nem mindegyik gyártó engedélyezte a gyári terméktámogatást, így ha az Intel által kiadott hivatalos meghajtók nem telepíthetők, akkor a notebook gyártójánál kell érdeklődni az esetleges frissítésekről.

Az új meghajtóval elsődleges újítása a nemrég elkészült Vulkan API támogatása, de csak a Skylake IGP-re vonatkozóan. Az Intel továbbra sem beszél arról, hogy ez így marad-e, vagy esetleg a Broadwell, illetve a Haswell is kap megfelelő Vulkan implementációt. Utóbbi két rendszer ugyanis még nincs legacy fázisba sorolva, de az Intel korábban már elmondta, hogy a Skylake van a középpontban, így a Broadwell és a Haswell már nem kap meg minden új, mainline státusszal rendelkező meghajtót.

A friss eszközillesztő egyébként a hibajavításokra koncentrál. Többek között a Windows 10 alatt erőforduló, számos alkalmazásra jellemző stabilitási problémák mostantól megszűnnek, így az alkalmazások vagy esetleg a teljes PC nem fog összeomlani a meghajtó hibája miatt.

Az Intel új HD Graphics drivercsomagjának futtatható verziói – Windows 7, 8.1 és 10 operációs rendszerre – az előbbi linken érhető el, ahol megtalálható a csomag általános leírása is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés