DDR3 és DDR4 szabványú modulokkal frissít a Kingmax

A Kingmax bejelentette, hogy érkezik a ZEUS márkanév a memóriák piacára, ugyanis a vállalat három-három DDR3-as és DDR4-es modult mutatott be, amelyek háromféle kapacitás és három különböző színben érhetők majd el.

Hirdetés

A DDR3-as modulok a JEDEC specifikációit követik, így 1600, 1866 és 2133 MHz-es effektív órajelet kínálnak CL11-es időzítés mellett. Ezekre a 4, 8 és 16 GB-os kapacitást biztosító termékekre 1,5 V-os feszültségen üzemelő memórialapkák kerülnek.

A DDR4-es opciók már nem felelnek meg a JEDEC specifikációinak, mivel 2800, 3000 és 3200 MHz-s effektív órajelet biztosítanak rendre CL14-es, CL15-ös és CL16-os időzítés mellett. A 4, 8 és 16 GB-os modulokon a memórialapkák 1,35 V-on működnek. Mivel a JEDEC szabvány szerint a 2133 MHz-es órajel a szabványos 1,2 V-os feszültség mellett, az említett termékek XMP-t támogatnak, amivel az effektív órajel, illetve a feszültség magasabb is lehet. Ez azonban az alaplap és a processzor szempontjából tuningnak számít, vagyis a stabilitásra akkor sincs garancia, ha a memóriamodul amúgy bírná a terhelést.

A vörös, kék és arany színben elérhető hűtőborda mind a DDR3-as, mind pedig a DDR4-es modulokon ugyanaz, és ennek a magassága miatt érdemes figyelni a processzorhűtő megvásárlásánál, mivel előfordulhat, hogy bizonyos alaplapok kialakításaival a memória nem fog elférni.

A Kingmax a DDR3-as és DDR4-es ZEUS modulok szállítását hamarosan megkezdi, amikor is az áruk is kiderülhet.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés