Ismét a Z170-es alaplapjainak tuningjára hív a Gigabyte

Alig ért véget az előző hasonló esemény, máris itt a következő, szintén értékes nyereményekkel, valamint a résztvevők közt sorsolt különdíjjal. A Gigabyte Z170 March OC Madness Competition egy hét múlva, 2016. március 12-én nyitja meg online kapuit a hwbot.org közreműködésében. Három, időben egymás utáni versenyszámot hirdettek meg, két kategóriában, hogy a témában otthonosabb és a kezdő tuningosok is lehetőséghez jussanak. Ezen szintek kategorizálásáról angolul itt érhető el információ, de röviden összefoglalva az Enthusiast, Rookie és Novice versenyzői maximum vízhűtéssel, míg az Elite és Extreme-beliek a környezeti hőfok alatt, különleges hűtésekkel (pl. szárazjég, folyékony nitrogén) is operálhatnak. Ezúttal is a hatodik generációs Intel Skylake processzorok, valamint a Gigabyte Z170 vezérlőhíddal szerelt alaplapjai kerültek a fókuszba.

Alább egy rövid összefoglaló a főbb tudnivalókról és a kategóriák versenyszámairól:

Az első kategória az Enthusiast, Rookie és Novice szintűeké, itt az első szám március 12. és március 24. közt lesz aktív, és az Intel XTU-t kell futtatni, ahol legfeljebb 4,5 GHz-en ketyeghet a CPU. Másodjára a március 24. és március 31. közt nyitott a HWBot x265 1080p formájában, lényegesebb korlátozás nélkül. Végül a jó öreg SuperPi 32M eredménnyel kell helyt állni, de itt csak 4 GHz, vagy az alatti processzorfrekvenciát fogadnak el, március 31-től április 9-ig.

A második kategória az Elite és Extreme tuningosok játszótere lesz, az első szám itt is március 12. és március 24. közt lesz aktív, és az Intel XTU-t kell futtatni, de már legfeljebb 5 GHz-en ketyeghet a CPU. Másodjára (március 24. és március 31. közt) eltérő feladatot kaptak: Maxxmem Read Bandwidth futtatandó, szintén lényegesebb korlátozás nélkül. Harmadjára sem ugyanaz a megmérettetés: ez a versenyszám az egyszálas Geekbench-re koncentrál, de közös, hogy március 31-től április 9-ig tart. Itt sem kell a magórajelet visszafogni, mehet, ami a csövön kifér!

Fontos, hogy csak Gigabyte Z170-es alaplappal lehet nevezni, továbbá az eredményről készített képernyőmentés meghatározott hátteret kell, hogy tartalmazzon. Csatolni kell a konkrét rendszer fotóját is (többek közt, hogy megállapítható legyen, nem próbál-e valaki folyékony nitrogénes eredménnyel a "kicsik" versenyében jogosulatlan előnyre szert tenni). Érdemes odafigyelni, hogy csak a saját kategóriájában mindegyik versenyszámban érvényes eredményt felmutató nevező vesz részt a különdíj sorsolásán. Természetesen, aki az első helyet eléri, az már nem lesz jogosult a sorsolásra, hiszen azzal már eleve nyert. Döntetlen esetén a harmadik szám jobb eredménye határozza meg s nyertest, ha az is egyezik, akkor a másodikat veszik figyelembe, és így tovább.

A kategóriák összesített győzteseire 500 dolláros nyeremény vár, a sorsolás díja pedig egy Gigabyte GA-Z170X-Gaming 3 alaplap lesz, amivel akár a következő ilyen versenyre is lehet majd nevezni. A részletes versenykiírás és a szabályok a hwbot.org eSport weblapján, az OC eSports oldalon tekinthetők meg angolul. A gyakorlottabbaktól bátran lehet a hwbot fórumtopikunkban is segítséget kérni. Sikeres szereplést kívánunk minden résztvevőnek!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés