Gigabyte Z170 Winter OC Challenge – kezdőknek is elérhető

A tuningos közösség tagjai a Gigabyte jóvoltából ismét kipróbálhatják tudásukat a Z170 Winter OC Challenge alkalmából. A korábbi ilyen események is meglehetősen népszerűnek bizonyultak, így biztosan erős lesz a mezőny. Ezúttal a két- és négymagos, hatodik generációs Intel Skylake processzorok, valamint a Gigabyte Z170 vezérlőhíddal szerelt alaplapjai kerültek a fókuszba. A versenykiírásnál igyekeztek egyenlő feltételeket meghatározni, ráadásul a tapasztaltabb és a kevésbé gyakorlott tuningosok számára külön kategória áll nyitva. A nyeremények meglehetősen értékesek, összesen öt, csúcskategóriás Gigabyte Z170-es alaplap fog a nyerteseknél landolni.

A január 31-én kezdődő esemény február 28-ig tart, így bőven van idő az eredmények feltöltéséhez és online érvényesítéséhez, mely a Hwbot.org égisze alatt történik. Az összesített pontok alapján első helyezett lesz minden kategória győztese, összesen 4 kategóriában. Ők egy-egy Gigabyte GA-Z170X-SOC Force alaplappal lesznek majd gazdagabbak, míg a nekik megfelelő ligában mindegyik Roundba eredményt feltöltők, akik nem nyernek, sorsoláson vesznek részt. Azok, akik még folyékony nitrogénnel nem tuningoltak, az első kettő kategóriába esnek, a többiek a második kettőbe. Erről bővebb információ itt található, mely a gyakorlott Hwbotosoknak minden bizonnyal ismerős, kérdés esetén valószínűleg segítséget is tudnak nyújtani a megfelelő fórumtémánk lakói. A sorsolás nyertesének kiléte csak a szerencsén fog múlni, ha a fentebbi feltételeknek megfelel, ő pedig egy Gigabyte GA-Z170X-Gaming G1 lapot birtokolhat majd.


Gigabyte GA-Z170X-SOC Force és GA-Z170X-Gaming G1

A versenyszámok a következő lista szerint alakulnak:

Round 1: Itt az Enthusiast, Rookie és Novice kategóriákban versenyző tuningosok – két, legfeljebb 4503 MHz-re tuningolt processzormaggal nevezhetnek az alábbiakban:

  • 3DMark11 Physics
  • HWBOT Prime
  • Geekbench Multi Core


Round 2: Itt az Enthusiast, Rookie és Novice kategóriákban versenyző tuningosok – négy, legfeljebb 4503 MHz-re tuningolt processzormaggal nevezhetnek az alábbiakban (kivéve az XTU-t, ahol kereken 4500 MHz a limit):

  • Intel XTU
  • HWBOT Prime
  • Geekbench Multi Core


Round 3: Itt az Elite és Extreme kategóriákban versenyző tuningosok – két, legfeljebb 5003 MHz-re tuningolt processzormaggal nevezhetnek az alábbiakban:

  • 3DMark11 Physics
  • HWBOT Prime
  • Geekbench Multi Core


Round 4: Itt az Elite és Extreme kategóriákban versenyző tuningosok – négy, legfeljebb 5003 MHz-re tuningolt processzormaggal nevezhetnek az alábbiakban (kivéve az XTU-t, ahol kereken 5000 MHz a limit):

  • Intel XTU
  • HWBOT Prime
  • Geekbench Multi Core

A részletes szabályok és a versenykiírás tanulmányozása az ennek szentelt OC eSports aloldalon mindenképpen ajánlott, sajnos ez egyelőre angolul lehetséges. Az eredményeket is itt kell feltölteni, és a részletes szabályok a hitelesítésre vonatkozóan szintén elérhetők. Fontos kiemelni még, hogy aki egy kategóriában már elvitt egy alaplapot, nem jogosult a másikra, akkor sem, ha ott is első, így az utána következő versenyző lép a helyébe. A SOC Force nyertesei szintén nem vesznek részt a Gaming G1 sorsolásán.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés