Fujitsu blog: íme, a legbiztonságosabb tablet

A Barcelonában nemrég befejeződött Mobile World Congressen idén sokkal kevesebb tabletet mutattak be, mint az előző években, de akadt néhány nagyon érdekes darab. A Fujitsu Stylistic Q736 a nagyméretű, 13,3 hüvelykes megoldások közé tartozik, mely mellékelt billentyűzetével teljes értékű notebookká változik, így inkább a kettő az egyben gépek mezőnyét gyarapítja. Külsőre szinte az utolsó csavarig megegyezik a Stylistic Q775-tel, amit nemrégiben teszteltünk, hardvere viszont egy generációval modernebb, tehát Skylake architektúrás processzorokat használ.


[+]

Ezúttal is a komoly teljesítményre képes, 15 wattos TDP fogyasztási osztályba tartozó chipeket választották, bőven 3,00 GHz fölé pörgő kétmagos, négyszálas központi egységet is kérhetünk akár 8 GB memória társaságában, a háttértár pedig legfeljebb 512 GB-os, M.2 foglalatos SSD is lehet. A 13,3 hüvelykes kijelző matt felületű, IPS paneles, felbontása 1920x1080 pixel, a kapacitív érintéses kezelés mellett támogatja a Wacom nyomásérzékeny tollait is. Kommunikáció terén az ac-s Wi-Fi modult, a mobilinternet modemet, illetve a GPS-t kell kiemelni, dokkolóból pedig háromféle közül választhatunk, akárcsak a Stylistic Q775 esetében.

Az új modell különlegessége, hogy a legbiztonságosabb tablet. Amellett, hogy megfelelő Intel processzorral támogatja a TPM és vPro biztonsági technológiákat, kérhető hozzá ujjlenyomat-olvasó mellett SmartCard kártyaolvasót is magába foglaló hátsó panel. Mindezt pedig a Fujitsu specialitásával, a PalmSecure vénaszkennerrel egészítették ki. A tenyerünk érhálózata alapján azonosító biometrikus eszközt tavaly ősszel kicsinyítették le annyira, hogy USB kapun keresztül egy tablet oldalára lehessen akasztani. A Stylistic Q736 március folyamán lép a nemzetközi piacra.

Azóta történt

Előzmények