A művész, aki Excellel "fest" pazar képeket

Hirdetés

Az Excelre hajlamosak vagyunk úgy gondolni (valószínűleg nem teljesen véletlenül), mint egy unalmas táblázatkezelő szoftverre. Pedig a program komoly grafikai lehetőségeket rejt magában, legalábbis van néhány művész, aki ennek segítségével készít festményeket. Közülük is a leghíresebb talán a japán Tacuo Horiucsi, akinek a története pár évvel ezelőtt már bejárta a netet.


(forrás: Trackpal) [+]

Az idén 75. születésnapját ünneplő mester 15 évvel ezelőtt nyugdíjba vonult, és élete ezután kicsit üressé vált. A képzőművészet, és azon belül is a digitális művészeti ágak iránt mindig is érdeklődött, de korábban sosem volt kapacitása ilyesmivel foglalkozni, ám a mindennapi munka befejeztével erre is tudott már időt szakítani. A hagyományos grafikai szoftvereket viszont drágának találta, azonban az feltűnt neki, hogy az Excel néhány grafikonkészítő funkciójával is lehet rajzolgatni.


(forrás: Boredpanda) [+]

"Kicsit" beleásta magát a témába, és a különféle ábrák létrehozására szolgáló Auto Shape eszköz mesterévé vált. Ennek segítségével hoz létre különféle layereket, amelyeket egymásra pakolva teremti meg a képeken is látható alkotásait. Aki azt hinné, hogy ez az egész csak humbug, innen letölthet egy XLS fájlt, és meggyőződhet az igazságtartalmáról saját szemével is.

Tacuo Horiucsi
Tacuo Horiucsi (forrás: Boredpanda) [+]

Előzmények

Hirdetés