Érdekes kamera koncepció a Casiotól

Akció- és szelfikamera, de a különböző panoráma módok sem jelentenek számára kihívást.

Míg nálunk legfeljebb az alsó kategóriában ismert a Casio neve a fényképezőgépek és kamerák között, addig hazájában, Japánban, sokkal komolyabb kínálattal van jelen. Az ázsiai piac igényei egyébként is nagyban eltérnek a többi régióétól, ami sok furcsaságot okozott már. Ide sorolható többek között a most bejelentett Casio EX-FR200 kamera is, ami ha nem is extrém, de mindenképpen az érdekes elgondolások közzé sorolandó. Az FR-200 különlegessége a kialakításában rejlik, ugyanis kamera kettébontható egy vezérlőegységre, ami a kijelzőt is magában foglalja, valamint magára a kameramodulra, amiből kettőt is kapunk és tovább funkcionál leválasztva is. Bennük egy 1/2,3"-os CMOS szenzort találunk, az optika pedig 13,4 és 16 mm-es ekvivalens gyújtótávolságot biztosít.


[+]

Állókép rögzítésre négyféle lehetőséget kínál a két modul, ami lehet 3888x3888 pixeles, 180°-os halszem nézet, 360°-os kiterített panoráma 7456x1864 pixellel, 208°-os ultra nagylátó nézet, vagy két kamera modul használatával, amihez egy külön adapter is készült, 360°-os gömbpanoráma is készíthető. Utóbbi összefűzéséről a Casio Exilim Album alkalmazás vagy az Exilim 360 Viewer PC-s szoftver gondoskodik, az eredmény pedig egy navigálható YouTube 360 videó fájl. A kamera- és a vezérlőmodult összeillesztve használható hagyományos fényképezőgépként is, vagy kihajtva szelfikameraként.


[+]

Videózás esetén sem kell szégyent vallani, hiszen képes 4K felbontású mozgóképek rögzítésére, illetve alacsonyabb felbontás esetén akár 240 fps sebességre is. A kapcsolattartásért Bluetooth és Wi-Fi modul felel, így akár okostelefonon az Exilim Connect appal is vezérelhetjük a modulokat. Mindemellett az IP68 védettség szerint víz- és porálló, gond nélkül bírja az 1,3 m magasságból történő eséseket, valamint -10 °C-ig ellenáll a hidegnek is. A megjelenés egyelőre csak Japánban biztos, ott szeptembertől válik elérhetővé, az árazása azonban ismeretlen.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • Casio

Előzmények

Hirdetés