Egér a PC-s balosoknak

Hirdetés

A balkezeseket számos területen próbára teszi az élet, így többek között a társadalom hozzávetőlegesen mintegy 10 százalékának a számítógépek használata során is kompromisszumot kell kötni, amikor a legnépszerűbb mutatóeszközhöz nyúlnak. A bal kézzel egerésző felhasználóknak eddig jóformán két lehetőségük adódott a kényelmes és ergonomikus PC-használatra: vagy szimmetrikus egeret vásároltak, vagy megtanultak a jobbkezeseknek készült aszimmetrikus egerekkel bánni. A Logitech áprilistól egy harmadik alternatívát kínál ezeknek a felhasználóknak: ekkor érkezik a tavaly augusztusban bemutatott MX610 vezeték nélküli lézeres egér balkezeseknek szánt variánsa, vagyis jelen esetben inkább tükörképe.

A 800 dpi-s érzékenységű lézeres szenzort alkalmazó egér funkcióit és kialakítását tekintve teljes mértékben megegyezik jobbkezeseknek szánt társával; a Logitech MX610 Left-Hand Laser Cordless Mouse összesen tíz nyomógombot kapott, melyek egy része programozható, másik része olyan funkciókat lát el, mint az Outlook levelezőkliens vagy a különböző azonnali üzenetküldő alkalmazások párbeszédablakának az indítása. Utóbbi két funkciógomb világít, ha a felhasználónak új üzenete érkezett.

A Logitech négyirányú Tilt Wheel Plus Zoom típusú görgetőjével felszerelt balkezes MX610 egér a számítógéptől számított 9 méteres sugarú körben használható, a mutatóeszköz áramforrása itt is, akárcsak ikertestvérénél két AA méretű ceruzaelem.

A Logitech MX610 Left-Hand Laser Cordless Mouse áprilisban kerül a boltok polcaira, az egér 60 dollárba (kb. 13 200 forint) fog kerülni a tengerentúlon.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés