Párját ritkítóan sokoldalú, de drága mobil Bluetooth hangrendszer a Creative-tól

A Bluetooth technológiára épülő hordozható hangrendszerekkel ma már szó szerint Dunát lehet rekeszteni, ám szerencsére azért van néhány gyártó, amelyik a tucat megoldások helyett próbál valami különlegeset kínálni. Ennek köszönhetően ebben a szegmensben is akadnak figyelemreméltó darabok a több ezer egymásra nagyon hasonlító modell mellett.

Creative Sound Blaster Roar Pro
Creative Sound Blaster Roar Pro [+]

Ilyen például a 2.1 csatornás Creative Sound Blaster Roar Pro, amelynél láthatóan törekedtek arra, hogy a nagy átlagnál egy fokkal sokoldalúbb termékkel álljanak elő. A készülék az analóg 3,5 mm-es csatlakozó mellett rendelkezik USB porttal és microSD kártyaolvasóval, a különféle audiotartalmak így ezeken keresztül is eljuttathatóak rá a Bluetooth-on felül. Ellátták beépített mélysugárzóval, és amennyiben valaki két Roar Prot összeköt a 3,5 mm-es csatlakozón keresztül akkor létrehozhat belőlük egy valódi sztereó rendszert.

Creative Sound Blaster Roar Pro
Creative Sound Blaster Roar Pro [+]

Öt előre programozott hangprofil közül választható ki a legszimpatikusabb, 6000 mAh akkumulátora pedig 10 órányi folyamatos működésre elegendő energiával képes ellátni. Extra szolgáltatás, hogy opcionálisan megvásárolható hozzá (mondjuk jó drágán, 82 dollárért) egy külső mikrofon, a Creative iRoar Mic (SP-IROMC), amely vezeték nélküli úton csatlakoztatható hozzá. Ennek segítségével egyrészt fel lehet venni a rádugott adattároló egységekre különféle tartalmakat, másrészt kihangosítóként is funkcionálhat. Emellett karaokezni is lehet a segítségével, hiszen a mikrofon működésben hozható akkor is, ha a felhasználó az USB-s pendrive-ról elindított valamilyen zenét. Egyszóval egy párját ritkítóan sokoldalú eszközt sikerült a Creative-nál összerakni, kár, hogy ez az árán is meglátszik. A Roar Pro ugyanis 250 dollárba, azaz megközelítőleg 70 000 forintba kerül, ez pedig egy ilyen típusú eszköz esetében borzalmasan sok pénznek számít.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés