CES 2016: a Zotacot is elérte az SSD-láz?

Hirdetés

A főként GeForce VGA-iról és ZBox mini PC-iről ismert gyártó nem is olyan régen új vizekre evezett, és SSD-kkel bővítette portfólióját. Eddig nem merészkedtek túl a biztosnak tűnő terepnél, azaz a hagyományosnak mondható, SATA csatolófelületű, belépő szintű 2,5"-es modelleknél, de a CES alkalmával ezt a határt sikerült átlépniük a frissen bemutatott, ám még prototípus fázisban lévő x4-es PCI Express 3.0-s csatolófelületű példánnyal.


[+]

A Phison PS5007-E7 vezérlőre és MLC NAND chipekre épített, 480 GB-os modell NVMe protokollt használ, és a hírek szerint 2400/1200 MB/s-os lineáris olvasási és írási tempóra képes, míg a 4 kB-os blokkokon végzett olvasási/írási műveletek esetében a teljesítmény 350 000/250 000 IOPS-nál tetőzik. Ezek ugyan nem kiugróan jó értékek a kategóriájában, de a Zotac egyelőre csak tapogatózik a piacon, és állításuk szerint inkább a minőség, nem pedig a sebesség dominált, egy jó árfekvéssel pedig könnyen játékba hozhatják magukat.


[+]

Sok további részlet egyelőre nem derült ki a termékről, aminek egyelőre se ára, sem pedig típusszáma sincs, de a vezérlő révén várhatóan támogatott lesz az NVMe 1.2, NVMe L1 energiatakarékossági állapot, 120 bit/2 kB BHC hibajavítás, 256 bites AES titkosítás. A megjelenés február folyamán esedékes.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Zotac

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés