CES 2016: megnéztük a 650 dolláros hajlított 4K tévét - nem kellett volna

Hirdetés

A CES 2016 Unveiled eseményén mutatta be az idei év egyik csodafegyverének szánt televízióját az amerikai Westinghouse. Az idén 130. születésnapját ünneplő vállalat manapság elsősorban az olcsó termékek szegmensében vitézkedik, így különösebb meglepetést nem okozott, hogy ez az új modelljük is meglehetősen baráti árú.


[+]

650 dollárt, azaz körülbelül 200 000 forintot kérnek majd el érte, amikor piacra dobják, ami annak tekintetében, hogy egy 65 hüvelykes képátlóval bíró, papíron 4K felbontást produkáló tévéről van szó, kifejezetten alacsony összegnek számít. Ez viszont a látottak alapján sajnos a képminőségén is meglátszik. Egyrészt egyáltalán nem tűnt úgy, mintha a valóságban is Ultra HD felbontású videót látnánk, ráadásul a zajosodás igen markánsan jelentkezett, és a gyorsan mozgó objektumok esetén zavaró elmosódás és akadozás volt megfigyelhető.


[+]

Egy szó mint száz, ezúttal is bebizonyosodott, hogy olcsó húsnak híg a leve. A 4K, a 65 hüvelykes képátló, és a hozzá társuló alacsony ár jól hangzik, de az az igazság, hogy ezért a tévéért még ez az összeg is sok, még akkor is ha van benne smart platform, és támogatja különféle internetes alkalmazások futtatását.

Hirdetés