CES 2016: megérkezett a Dell OLED monitorja, 30"-en 4K felbontással

Befutott az első kereskedelmi forgalomban is megvásárolható 4K-s OLED monitor, amit a Dell bocsátott útjára az UltraSharp Premium sorozaton belül. A 30"-es képátlóval rendelkező UP3017Q típusjelzésű kijelző 3840x2160 képpontos felbontásával, 1,07 milliárd színmegjelenítésével, 100%-os AdobeRGB és 97,8%-os DCI-P3 színtérlefedettségével elsősorban a professzionális felhasználókat célozza meg.


[+]

Ami a tovább technikai paramétereket illeti, nagyon ígéretesek: 0,1 ezredmásodperces válaszidő, 400 000:1 tipikus kontrasztarány. A maximális frissítés egyelőre kérdéses, egyes források 120 hertzet említenek, de a Dell erről hivatalosan semmit sem árult el. Természetesen biztosított a minden irányban állítható állvány alap, ahogyan most már a Thunderbolt/USB Type-C csatlakozás megléte is, amit szintén nem hagytak le róla, sőt úgy tűnik, ez az egyetlen opció, de a márciusi megjelenésig ez akár változhat. Arról nincs infó, hogy ki a panel gyártója, de ami a kép beégését és az élettartamot illeti, előbbit pixeleltoltásos technikával próbálják kiküszöbölni, utóbbit pedig mozgásérzékelővel próbálják meghosszabbítani – azaz automatikusan lekapcsol a kijelző, ha nem ül előtte senki.

Mindezért nagyon-nagyon a zsebünk mélyébe kell nyúlni, ugyanis 5000 dollárt, azaz közel 1,5 millió forintot kell érte leszurkolni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Dell

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés