CES 2016: itt vannak a Core m processzoros Intel Compute Stickek

Hirdetés

Az Intel a Las Vegas-i CES-en előhúzta a kalapból a legújabb HDMI Stick PC-it, becses nevükön a Compute Stickeket, amelyek a legújabb, Skylake-alapú Core m központi egységekre alapoznak, de az Atom SoC-ot sem vágták a sarokba. Az utóbbi egyébként a legolcsóbb kiadás lesz mindközül, négymagos Atom x5-Z8300 rendszerchippel, 2 GB RAM-mal, 32 GB-os eMMC belső tárral (akár 128 GB-os microSD kártyával bővíthető). HDMI 1.4 csatlakozóval, 1-1 darab USB 2.0-s és 3.0-s porttal, Dual Band Wireless AC 7265 Wi-Fi modullal és Bluetooth 4.0 kompatibilitással ellátva.


[+]

Ehhez képest a drágább, szintén HDMI 1.4 aljzaba illeszthető modellekbe Intel Core m3-6Y30 vagy vPro képességekkel megáldott m5-6Y57 SoC dolgozik 4 GB DDR3 RAM-mal és 64 GB-os eMMC háttértárral kiegészítve – természetesen microSD-vel tovább bővíthető. A vezeték nélküli oldalon Intel Dual Band Wireless AC 8260 Wi-Fi vezérlő és Bluetooth 4.1 használatára van lehetőség, míg USB 3.0-s portból összesen hármat kapunk, egy hagyományos Type-A típusút, és a Power portba illeszthető adapteren további kettőt. Utóbbiakon valósítható meg a tápellátás, amihez külső (5V, 4A) adaptert adnak.


[+]

Az említett vPro mellett egyes modellekbe TPM is kerül, továbbá megemlítendő, hogy operációs rendszert nélkülöző kiadások is lesznek – egészen pontosan az m5 csak így lesz kapható, az m3 és az Atom pedig választható lesz előre telepített Windows 10-zel. A legdrágább, Core m5-ös modell 499 dollárba fog kerülni, a Core m3-asért 400 dollárt kérnek, az Atommal szerelt példányért pedig 159 dollárt kell fizeti. Az első kettő gyártása februárban kezdődik, a legolcsóbb modell pedig már gyártásban van.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés