Bemutatkozott a Sony RX-10 III szuperzoom bridge gépe

Hirdetés

A Sony leleplezte szuperzoomját, az RX10 III-at, mely elődjét jócskán túlszárnyalva immár 25x-ös átfogással bír. Az ekvivalens 24-600 mm-es Vario-Sonnar T* optika esetén a fényerővel sem fukarkodtak, így F2.4 és F4 közötti kezdőértékek állnak rendelkezésre. A hatalmas átfogás és a nagy fényerő egyaránt méretigényes, így a tömege bő 200 grammal növekedett, amivel 1 kg fölé kúszott, míg a szűrőméret 10 mm-rel nagyobb, azaz 72 mm lett. Az objektíven belül a 13 lencsetagból összesen 8 alacsony szórású, ezen belül még két aszférikus és egy extra alacsony szórású tag is található. Kívül a szokásos zoom- és fókuszgyűrű mellett találunk egy rekeszgyűrűt is, amivel szintén követi az elődjét. Újdonság azonban a fókuszrögzítő gomb megjelenése.


[+]

A sorozat többi tagjához hasonlóan itt is egy 1"-os BSI-CMOS szenzor felel a 20 MP-es képek vagy a 4K/UHD videók rögzítésért, mely az RX100 IV és RX10 II modellekkel megegyezően rétegezett felépítésű EXMOR RS, a Bionz X processzor pedig az adatok gyors feldolgozását biztosítja. Az érzékenységtartomány azonos maradt, így kiterjesztett módban ISO 25 600 a legnagyobb választható érték. Szintén változatlan a 1/32 000 mp-es legrövidebb (elektronikus) záridő, a 14 képes sorozatfelvétel, a 2,36 millió pontos OLED elektronikus kereső, a hátsó dönthető LCD kijelző, az időjárásálló kialakítás és a SteadyShot stabilizátor, mely akár 4.5 FÉ előnyt is nyújthat.


[+]

Már az elődmodell is képes volt a 4K/UHD vagy akár a nagy sebességű (NTSC max. 960 kép/mp, PAL max. 1000 kép/mp) felvételekre, azonban videós képességek itt nem érnek véget. 4K esetén természetesen itt is rendelkezésre áll a 1,7x-es leméretezésű, valós pixel számú kiolvasás lehetősége, de az RX10 III még ezt is tovább viszi. Összesen 7 videomódot kínál, melyek lehetővé teszik a színek és tónusok pontos beállítását, így többek között az S-Log2 móddal is rendelkezik a nagy dinamika tartományú és utólagos "színezésre" szánt anyagokhoz. A videós vonulatot erősíti még tovább a külső mikrofon bemenet és a monitorozáshoz használható fejhallgató kimenet is.

A külvilággal való kapcsolatról vezetékes fronton továbbra is USB 2.0 és micro HDMI aljzatokat, míg vezeték nélkül az NFC-vel támogatott Wi-Fit használhatjuk. Az RX10 III májustól lesz elérhető 1500 dolláros áron, mely 200 dollár többletet jelent az elődhöz képest. Érdekesség, hogy bár itt az utódmodell, a Sony mégsem szünteti be az RX10 II forgalmazását, így az továbbra is elérhető marad.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Sony

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés