Akár négy tárolót is fogad az alapkiépítésben alig 2 literes ASUS VivoMini VC65R

Hirdetés

Régóta várjuk már az ASUS legújabb mini PC szériáját, az alig kétliteres űrtartalmú házba bújtatott VivoMini VC65-öt, és annak RAID-es kiadását, a VC65R-t, hiszen a vállalat először a tavalyi Computex-en mutatta be a gépet, de legutóbb az idei CES-en is láthatóak voltak.


[+]

A 2,2 kg-os, állítva, fektetve, vagy VESA furatokon rögzítve elhelyezett masina alapját az Intel Skylake processzorai adják, választástól függően Core i3-6100T vagy i5-6400T, a grafikus számítást pedig az ezekben lévő IGP végzi majd. Az ASUS azt ígéri, hogy az aktív hűtés nem fog nagy zajt csapni, alapjáraton 21 dB(A), leterhelve 35 dB(A) várható. A rendszermemória számára 2 darab SO-DIMM foglalat áll rendelkezésre, amibe legfeljebb 16 GB RAM kerülhet.


[+]

Ezeken felül kapunk Gigabit Ethernetet, IEEE 802.11ac-s Wi-Fit, Bluetooth 4.0-t, 4 az 1-ben kártyaolvasót, HDMI, DisplayPort és VGA kimeneteket, COM portot, továbbá hat darab USB 3.0-s portot is (utóbbi csak a VC65R esetén, a VC65-nél 4 darab USB 3.0 és két darab USB 2.0 lesz).


[+]

Az érdekességet a tárolók jelentik, ami alapesetben egy darab 2,5"-es HDD 500 GB-tól 1 TB-ig, vagy 2,5"-es SSD 32 GB-tól 120 GB-ig, illetve ezek kombinációi, valamint két HDD-s kiszerelés is kérhető. Ugyanakkor modulárisan egy további kiegészítő illeszthető a RAID képességekkel is ellátott VC65R tetejére, amiben helyet kaphat egy optikai meghajtó, vagy további két darab 2,5"-es egység, ezzel pedig összesen négy tárolósra bővíthető az összeállítás a plusz magasságért (49,3->61,9 milliméter) cserébe.


[+]

Sajnos a VC65 család ára egyelőre nem ismert, de reméljük, hamarosan erre is fény derül.

  • Kapcsolódó cégek:
  • ASUS

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés