Hirdetés

DirectX 12-es frissítést kínál az új Radeon Software meghajtó

Az AMD elérhetővé tette a Radeon Software legújabb kiadását. A 16.3.1-es verziószámú meghajtócsomag a szokásos hibajavítások mellett támogatja minden GCN iterációra bevezeti a DirectX 12 IFI módját, amivel a Win32-es új generációs API-n futó alkalmazások teljesítménye nem lesz a monitor maximális képfrissítésére korlátozva. Ez a funkció persze az UWP alkalmazásoknál nem fog működni, mivel ott állandóan aktív a vertikális szinkron, amivel a meghajtó nem tud mit kezdeni. Az új driver tartalmaz még egy friss profilt a Need For Speed című játékhoz, illetve a Hitman kapott egy frissített CrossFire profilt.

A 16.3.1-es verziójú, Crimson Edition családba sorolt drivercsomag a Windows 10, 8.1 és 7 operációs rendszereket támogatja, és a Radeon HD 7000, 8000 (OEM), valamint az R7 és R9 200, 300, illetve Fury szériás grafikus kártyákhoz, az eddig megjelent GCN-es APU-khoz, valamint a Mobility HD 7000M és 8000M sorozatba tartozó mobil Radeonokhoz telepíthető, azaz mindenre, amiben GCN architektúra dolgozik. Fontos adalék, hogy a Toshiba, a Sony és a Panasonic nem engedélyezte a notebookokhoz tartozó terméktámogatást, így az említett vállalatok termékeinél magához a gyártóhoz kell fordulni frissítésekért. Hasonló módon kell eljárni a Switchable Graphics technológiát használó Intel processzorral szerelt notebookok esetében is. A Windows 7 alatti megbízható működéshez az AMD kiemelten ajánlja, hogy a felhasználó telepítse az operációs rendszerhez tartozó első szervizcsomagot, mely beszerezhető a Microsofttól. A szervizcsomag telepítése nélkül a driver egyes funkcióinak hibátlan működése nem garantált. Ugyanez igaz a Windows 8-ra is, amelyet Windows 8.1-re kell frissíteni.

A Radeon Software Crimson Edition 16.3.1-es Hotfix szoftvercsomag és a hozzá tartozó dokumentáció letölthető az AMD szerveréről.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés