Csendben elérhetővé vált egy új Socket AM1-es SoC APU

Az AMD nagyjából két éve mutatta be a Socket AM1-es foglalatot, amelyre akkor négy SoC APU is érkezett. Ezek elsődlegesen az alacsony árazásukkal hódítottak, és a vállalat már akkor elmondta, hogy később az említett foglalatba érkezni fog még új termék. Ezt az ígéretet gyakorlatilag most teljesítette a vállalat, mivel felbukkant az Athlon 5370, amely a platform leggyorsabb modelljévé lépett elő.

Hirdetés

Az újdonság azoknak a felhasználóknak éri meg, akik eredetileg nem Athlon 5350-nel vásárolták meg a Socket AM1-es alapot, mivel ilyen formában egy olcsó frissítési lehetőséget kapnak az Athlon 5370 személyében nagyobb fogyasztás, azaz lényegi hátrány nélkül. Az Athlon 5350-ről viszont nem feltétlenül éri meg váltani, mert csupán 150 MHz-cel nőtt a négy darab processzormag órajele, ami persze nem rossz, de nem biztos, hogy megéri ennyi extráért pénzt költeni.


[+]

Az Athlon 5370 specifikációját az alábbi táblázat tartalmazza:

AMD AM1 platform – Athlon széria termékek
Típus Órajel L2 cache Radeon típusa Radeon magok száma IGP magórajel Fogyasztás (TDP)
Athlon 5370 (4 mag) 2,2 GHz 2 MB R3 128 600 MHz 25 W

A hivatalos kereskedelmi elérhetőség valamikor márciusban lesz bejelentve, valószínűleg a CeBIT-hez közel, de az AMD már elkezdte szállítani a terméket a kereskedőpartnerek felé, így bizonyos áruházakban már megjelent készleten. Bár a hivatalos bejelentés előtt hivatalos árról nem lehet beszélni, de az látszik, hogy az 50 dolláros árával 10 dollárral drágább, mint az eddigi csúcsnak számító Athlon 5350.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés