Van még élet az Athlon II szériában

Az AMD hivatalos árcsökkentést jelentett be, amelynek értelmében a vállalat egy CPU és egy APU listaárát mérsékelte. Gyakorlatilag egy Llano és egy Athlon II sorozatba tartozó termékről van szó. Előbbi még egy ideig elérhető lesz, de utóbbi gyártása már befejeződött, így az árcsökkentés csak a készlet kiürítését célozza. A változás mértékét az alábbi táblázat részletezi:

AMD CPU és APU árcsökkentés
Típus Tokozás Régi ár
Új ár
A6-3500 Socket FM1 67 dollár 59 dollár
Athlon II X4 645 Socket AM3 87 dollár 77 dollár

A többi Athlon II és Phenom II termék listaára azért nem csökkent, mert elfogytak az AMD raktáraiból, így lényegében már csak azok a processzorok vásárolhatók meg, amelyek még a kereskedőknél elérhetők, de utánpótlás nem lesz.

Mindezek mellett az AMD nosztalgiázik is egy picit, így bejelentették az Athlon II X2 280-as processzort, mely a Regor kódnevű lapkát használja. A 45 nm-es gyártástechnológiával készülő chip két maggal rendelkezik, ezek 3,6 GHz-es órajelen üzemelnek, és fejenként 1-1 MB másodszintű gyorsítótárat kaptak. A processzorban egy DDR2 és egy DDR3 memóriavezérlő is található, ennek megfelelően a 65 W-os TDP fogyasztással rendelkező, Socket AM3-a tokozású termék a régebbi Socket AM2 és AM2+ foglalattal szerelt alaplapokkal is használható. Az Athlon II X2 280 listaára 49 dollár. Az AMD az újdonságok a készlet erejéig szállítja.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Előzmények

Hirdetés