Hirdetés

34 hüvelykes képátlóval, de nem hajlított kijelzővel csalogat az iiyama

Hirdetés

Ha visszaemlékezünk, akkor az első 34" hüvelykes képátlójú monitoroknál nem volt divat a sokak által egyáltalán nem szívlelt ívelt kialakítás, ami nem sokkal a méretkategória felbukkanása után vált mondhatni általánossá a gyártók körében. Nos úgy tűnik, a japánoknak sem annyira jön be a hajlított panel, mivel az iiyama most bejelentett első 34"-es monitora, a szokás szerint megjegyezhetetlen típusszámot viselő XUB3490WQSU is hagyományos "flat" kialakítású.


[+]

Természetesen a felbontás a mérettől megszokott módon 3440x1440 képpont, a paneltechnológia pedig AH-IPS. Ebből fakadóan nem meglepő az 1000:1 kontrasztarány, valamint a 178/178 fokos betekintési szögek sem. A színmegjelenítés 8 bit+FRC-vel 1,07 milliárd, a frissítés legfeljebb 75 hertz (FreeSync/G-Sync nincs), a válaszidő pedig 5 ezredmásodperc. A háttérvilágítás vélhetően PWM-mentes LED, ami 320 cd/m² maximális fénysűrűséget présel ki magából, a színtérlefedettség pedig sRGB.


[+]

Az állítható, egészen pontosan forgatható, állítható magaságú és dönthetőséget is kínáló állványon pihenő monitorban jutott hely sztereó (2x3 watt) hangszórónak, és akár falra is szerelhető a szabványos 100 x 100 milliméteres VESA furatokat használva. A csatlakozás bőséges, a DisplayPort 1.2 mellett három darab HDMI is helyet foglal, közülük egy MHL kompatibilis, egy pedig megfelel a 2.0-s szabványnak, valamint egy négyportos USB hub is fellelhető rajta, amiből kettő darab az USB 2.0, a másik kettő pedig USB 3.0-s szabványt elégíti ki.


[+]

Az iiyama ProLite XUB3490WQSU hamarosan Európa minden országában elérhető lesz 800 eurónak megfelelő áron.

Előzmények

Hirdetés