Frissítést kaphat az NVIDIA Shield kézikonzolja, de a tablet is maradhat

Az NVIDIA nagyjából egy hónappal korábban mutatta be a játékpiac jövőjét, amely egy Shield asztali konzol egy felhős szolgáltatással kiegészítve. A vállalat emellett az aktuálisan is elérhető Shield tabletet sem vonja ki a forgalomból, emellett érdekesség, hogy felmerült az eredeti Shield kézikonzol frissítésének lehetősége.

Hirdetés

Utóbbi még 2013-ban vált elérhetővé, és a vállalat elsődlegesen azért nem folytatta a koncepciót, mert nem volt rá elég nagy kereslet. Ugyanakkor lehet, hogy csak rosszkor érkezett a termék, így a legújabb pletykák szerint az NVIDIA adna neki még egy esélyt. Ez egy új Shield kézikonzolt jelentene, amelyben az eddigi Tegra 4-et egy Tegra X1 SoC váltaná.

Jöhet az új verzió?
Jöhet az új verzió?

A technikai alapok szempontjából a Shield asztali konzol megegyezni a Shield kézikonzollal, így mindkettőn ugyanazok a tartalmak lennének elérhetőek, beleértve a GRID felhős platformot. A Shield termékcsalád kapcsán megtudtuk, hogy az NVIDIA kiemelt figyelmet fordít majd a virtuális valóságra, így az Android operációs rendszert ennek a jövőképnek a figyelembe vételével módosítják majd.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés