NVidia NV25: mit tud a világot megváltó grafikus lapka?

Az NV25 az nVidia következő generációs grafikus lapkája. A chip már debütált a Microsoft Xbox-ban NV2A néven, tehát eget rengető meglepetésekre nem kell számítani. Az nVidia mindenesetre azt ígéri, hogy az új chip természetesen kenterbe veri majd a GeForce3 Ti 500 (NV20.2) lapkákat.

Nézzük a specifikációkat! A lapkát 0,13 mikronos technológiával gyártják, ezért a magórajelet 300 MHz-re tudják emelni. A 660 MHz-es DDR SDRAM memória 10,5 GB/sec-os sávszélességet biztosít a grafikus processzor felé. A GPU 6 pixel pipeline és 2 vertex shader egységet tartalmaz. Támogatja a hardveres iDCT (diszkrét inverz koszinusz transzformációt), és a TwinView (kétmonitoros) technológiát. A hírek szerint 3dfx cégtől öröklött Anti Aliasing technológia Rotated-Grid AA néven tovább él majd a lapkában.

A megjelenési dátuma egyelőre még bizonytalan. Valószínűleg jövő év elején januárban vagy februárban debütálnak az első NV25-re épülő kártyák. Az árral kapcsolatban csak annyit mondhatunk, hogy jóval 100 000 forint felett lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés