Elérhető a GeForce GTX 1070 Founders Edition

Az NVIDIA hivatalosan a saját verzióját mutatta be, de a gyártók is teríthetik a kínálatukat.

Hirdetés

Az NVIDIA a mai napon hivatalosan is elérhetővé tette a GeForce GTX 1070 Founders Edition VGA-t, de nem hivatalosan a partnerek is teríthetik a saját megoldásaikat, vagyis a start olyasmi lesz, mint a GeForce GTX 1080 esetében.

Az újdonság által használt GP104-es GPU általános elemzését már megejtettük, így jelen hírünkben a mély részleteket nem ismertetnénk újra. Ugyanakkor a GeForce GTX 1070 specifikációja teljes egészében nyilvános lett, így elmondható, hogy az említett GPU-t nem teljes értékű konfigurációban használja. Ez azt jelenti, hogy a benne található 20 SMP-ból 5 darab letiltásra kerül, vagyis 1920 shader feldolgozó lesz aktív benne 120 darab textúrázó csatorna mellett. A ROP blokkokhoz és a memóriavezérlőhöz azonban az NVIDIA nem nyúlt, így marad a 64 blending egység és a 256 bites memóriabusz.

A GeForce GTX 1070 1506 MHz-es magórajele mellé 1683 MHz-es GPU Boost társul, míg a 8 GB-nyi fedélzeti memória GDDR5 szabványú és effektív 8 GHz-es órajelen üzemel.

A GeForce GTX 1070 TDP fogyasztása 150 watt lesz, de más szempontból az újdonság megegyezik a nagyobbik testvér paramétereivel. Ez persze a Founders Edition verzióra vonatkozik, amelyért 449 dollárt kell fizetni, míg a gyártók egyedi modelljei a beállított órajelektől függően olcsóbbak, vagy drágábbak lehetnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés