NuForce Air DAC – vezeték nélküli hangátvitel CD minőségben

Hirdetés

Modern világunkban a vezeték nélküliség egyet jelent a kényelemmel, azonban a különböző megoldások sokszor csak kompromisszumok árán tudják ezt a komfortérzetet biztosítani. Vezeték nélküli audioátvitelre számos termék alkalmas, a NuForce most ebbe a táborba dobott be két újabb versenyzőt az Air DAC uWireless System és Air DAC iWireless System személyében.

A kommunikáció az SKAA technológián alapszik, mely célja a mobil eszközök közötti CD minőségű hangátvitel minőségromlás és késleltetés nélkül. A kapcsolat az igen forgalmas 2,4 GHz-es sávon épül fel, azonban a gyártó azt állítja, hogy az eszköz automatikusan olyan csatornát választ, hogy más eszközökkel minimalizálja az esetleges interferencia lehetőségét. Mint általában, ez a rendszer is két fő elemből áll: az Air DAC vevőegységből és az uTX vagy iTX adóból. Az uTX USB porton keresztül kapcsolódik a számítógéphez (PC/Mac), az iTX pedig Apple iPod , iPhone és iPad termékekbe illeszthető. Az adók beüzemelése semmilyen driver vagy szoftver telepítését nem igényel, az adó-vevő páros automatikusan megtalálja egymást.

A dolog ott válik érdekessé, hogy egy adó maximum négy vevővel, és egy vevő maximum négy adóval tudja tartani a kapcsolatot. Így kiépíthető egy olyan otthoni vagy irodai rendszer, hogy laptopunkat vagy egyéb mobil eszközünket magunkhoz véve amint belépünk egy Air DAC egységgel szerelt helyiségbe, akkor az ottani hangrendszeren szólal meg a zenénk, így kedvenc muzsikánk mindig velünk marad. Ha az adó csak egy vevőt érzékel, akkor nem túl bonyolult a helyzet, ha pedig több Air DAC is hatósugáron belül helyezkedik el (15-30 méter), akkor egyetlen gomb nyomkodásával váltogathatjuk a célokat.


[+]

Az Air DAC egy szintén végtelenül egyszerű szerkezet, mely az adapter tápcsatlakozóján kívül csupán egy RCA sztereó kimenettel rendelkezik, mögötte a gyártó állítása szerint minőségi konverter munkálkodik.

A NuForce Air DAC vevőegység 149 dollárba, az uTX és iTX adó pedig rendre 59 és 79 dollárba kerül, csomagban véve viszont némileg csökken a vételár, az USB-s szettért 179 dollárt (Air DAC + uTX), az almás pakkért pedig 199 dollárt (Air DAC + iTX) kérnek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés