A Nintendo NX a játékokról fog szólni és nem a számítási teljesítményről

Bár a Nintendo NX-ről egyelőre még mindig nem lehet szinte semmit sem tudni, arra azonban most választ kaptak az érdeklődők, hogy az új gép mire fókuszál. A Bloomberg az érkező, erősebb Xbox és PlayStation tudatában rákérdezett a Nintendo America elnökénél, hogy az NX nagyjából hol fog állni a teljesítményben. Reginald Fils-Aimé persze kikerülte a kérdést, de annyit elárult, hogy a Nintendo számára nem lényeges a specifikáció, nem lényegesek a teraflopsok, vagy éppen a lóerő. Az egyetlen, ami lényeges az a tartalom.

Hirdetés

A vállalat elnöke azt is elmondta, hogy a Nintendo a legjobb élményt szeretné kínálni a vásárlóknak Wii U-n és NX-en is. Hozzátette, hogy a Microsoft és a Sony új rendszerek bevezetésére vonatkozó lépése a Nintendo nézőpontjából lényegtelen, ez a saját harcuk, amit megvívhatnak.

A fentiek után kvázi elismerést nyert az, hogy teljesítményben nem mennek a Microsoft és a Sony konzoljai után, de jellemző a Nintendóra, hogy mindig valami mást csinálnak, ami vagy bejön, vagy nem. Az önmagában persze mindig dicséretes, ha egy cég a saját útját járja.

A Nintendo NX egyébként nem lesz a Wii U teljes leváltója, tehát a vállalat a két rendszert megtartja egymás mellett. Ebből az következik, hogy nem teljesen ugyanazt a piacot célozzák meg.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés