A Nintendo frissítette a 3DS kézikonzolokat

A Nintendo még négy évvel korábban mutatta be a 3DS nevű kézikonzolt, amelyet két évvel később követett a 3DS XL/LL nevű doppingolt nagytestvére.

A japán cég most mindkét fentebb linkelt terméket felfrissítette, így megérkezett az új 3DS és 3DS LL kézikonzol. A legfőbb változás, hogy az új modellek bár ugyanazt a rendszerchipet használják, de a processzor órajele nagyobb, tehát gyorsabb is, mindemellett jobb lett a sztereó 3D minősége is.

Nintendo új 3DS
Nintendo új 3DS

Funkcionalitásra vonatkozó újítás a giroszkóp, a két extra gomb, az egy extra, bár apró analóg kar, az NFC és a microSD támogatás, illetve a hét órára növelt üzemidő. A szoftver is frissül, így mostantól a böngésző támogatja a HTML5-öt, illetve lehetőség van a kézikonzol tartalmának PC-s biztonsági mentésére vezeték nélküli összeköttetésen keresztül.

Nintendo új 3DS LL
Nintendo új 3DS LL

Meg nem erősített információk szerint a kézikonzolokban az FCRAM kapacitása is megduplázódott 256 MB-ra, továbbá van még 4 MB-nyi extra videomemória.

Az új Nintendo 3DS és 3DS LL kézikonzolok első körben csak japánban lesznek elérhető, de 2015-ben sorra kerül a többi kontinens is.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés