Szupergyors Wi-Fi elérést ígér a Netgear Nighthawk AC1900 router

A Netgear piacra dobta legújabb Wi-Fi képes hálózati útválasztóját, az R7000 típusjelzésű modellt, amit szerényen csak Nighthawknak hívnak a könnyebb megkülönböztethetőség érdekében – és finoma utalva az amerikai F-117 Nighthawk "lopakodó" vadászbombázóra hajazó külsejére. Az IEEE 802.11ac szabványt követő szimultán kétsávos termék a 2,4 és 5 GHz-es frekvencián egyaránt a maximális elméleti átviteli sebességet kínálja, azaz előbbin 600, utóbbin pedig 1300 megabitet képes másodpercenként átpréselni (a kettő összegét jelzi az AC1900, de ennek nincs jelentősége).


[+]

Az R7000-ba került minden földi jó, 1 GHz-es kétmagos processzor, 128 MB flashmemória és 256 MB RAM, nagy teljesítményű Wi-Fi erősítők, három darab leválasztható külső antenna, USB 3.0-s és USB 2.0-s portok, valamint Gigabit Ethernet csatlakozók. Szolgáltatások terén is bőséges kínálatot találunk, hiszen a Beamforing+ technológia mellett továbbfejlesztett QoS motort kapott a router, az USB-s portokon nyomtatót és tárolót oszthatunk meg, továbbá az Apple Time Machine vagy a ReadyShare Vault programmal PC-s mentésre is használhatjuk, illetve az AirPrint is támogatott.


[+]

Van egyszerű távoli menedzselhetőség akár mobilról (Android és iOS), vendég hálózat létrehozásának lehetősége, FTP, DLNA és iTuner szerver opció, továbbá nyílt forráskódú firmware támogatás (OpenRouter) és a szokásos titkosítási és szülői felügyelettel kapcsolatos beállítási lehetőségek.

A Netgear R7000 Nighthawk AC1900 199 dolláros áron debütált az Egyesült Államokban és hamarosan Európában is elérhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés