Hirdetés

4:3 képarányú IPS monitor az NEC-től

Hirdetés

Manapság már nem könnyű jó 4:3 képarányú monitorhoz jutni, ha olyan extra igények is vannak a vásárlás során, mint az IPS panel. Lehetetlen viszont nem létezik, csak mélyen a zsebbe kell nyúlni. Az NEC ugyanis szeptember hónap folyamán dobja piacra a P212 jelzésű monitorcsaládot, ami attól függően, hogy tartalmaz-e kalibrátort (SpectraView II modell) avagy sem 1149 vagy 899 dollárba kerül majd, amibe már benne foglaltatik a 4 év garancia és 48 órás cseregarancia is.


[+]

Ezért a pénzért egy standard 4:3 képarányú, 21,3 hüvelyk képátlójú, 1600x1200 képpont megjelenítésére képes és 97,9%-os sRGB színtér lefedésére alkalmas IPS paneles monitort adnak fekete vagy fehér kávával. Az ár persze nem véletlen elírás, a terméket elsősorban professzionális környezetbe szánják, vezérlőtermekbe, nagyüzemi felhasználásra és egészségügyi intézményekbe, ennek megfelelően nem okoz gondot nekik az állandó működés, és a maximális fénysűrűség is 440 cd/m²-nél tetőzik, hogy jól megvilágított környezetben is használni lehessen.


[+]

A 8 ezredmásodperces válaszidő ugyan nem eget rengető, de nem is ez a lényeg, az 1500:1 kontrasztarány viszont valamivel magasabb annál, mint amit ettől a paneltípustól megszoktunk. Természetesen a 178/178 fokos betekintési szögek és az 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítése alap, akárcsak a 14 bites 3D LUT, a digitális homogenitáskorrekció, illetve a DICOM támogatása.


[+]

A széles körű felhasználásban segít a minden irányban állítható állvány (portré móddal), a beépített hangszórók illetve a csatlakozók széles skálája, mint a DisplayPort 1.2, HDMI 2.0, DVI és analóg VGA bemenetek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • NEC

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés